Novosti

Djeca i zvijezde rekli NE nasilju i maltretiranju

Koncertom učenika 2C razreda zagrebačke osnovne škole I.G.Kovačića i zvijezda hrvatske estrade završena je akcija Glazbom reci STOP maltretiranju Antene Zagreb. U tri tjedna slušatelji, sportaši i glazbenici digli svoj glas protiv nasilja.

Veliko finale akcije Glazbom reci STOP maltretiranju u zagrebačku osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića privuklo je i zvijezde hrvatske estrade Tonija Cetinskog, Jacquesa Houdeka, Massima, Davora Gobca i Parnog Valjka koji su zajedno s djecom održali vrhunski koncert u maniri velikih svjetskih rock bendova. Voditelji Antene Zagreb Zlata Muck, Ivana Mišerić i Ivan Vukušić podijelili su iskustva s djecom o školskim danima.

k              Toni Cetinski i učenici 2c razreda

“Danas smo dobili nove rock zvijezde. 2C razred me danas ostavio bez daha. Drago mi je vidjeti mlade ljude koji pokazuju interes za glazbom i nije im teško odvojiti vrijeme namijenjeno igri i kompjuterima za probe poslije škole. Vidi se da uživaju u ovom što rade”, izjavio je Toni Cetinski.

“Radost i veselje djece koju smo danas vidjeli na ovom koncertu treba nam svima biti nadahnuće i poticaj da učinimo sve da se nasilje bilo koje vrste zaustavi”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić koji je akciju podržao od samog početka.

Veliku radost kod djece izazvao je dolazak sportskih heroja – hokejaša Medveščaka i košarkaša Cedevite koji su rado s najmlađima podijelili tajne vrhunskog sporta. Najmlađima su prenijeli poruku da za nasilje nema opravdanja, da u životu treba izabrati prave vrijednosti, a jedna od njih je i sport kao način življenja.

k                            Jacques Houdek

“Oduševljen sam profesionalnošću i vještinom koju su pokazali ovi mališani današnjim koncertom. Njihova energija trebala bi biti pokazatelj i put svima nama da zaustavimo nasilje naročito među mladima. Kao sportaši i mi moramo više raditi na tome da svojim primjerom i zalaganjem pomognemo u rješavanju ovog problema”, rekao je, dirnut koncertom, hokejaš Dominik Kanaet.

Akciju Glazbom reci STOP maltretiranju u proteklim su danima podržali i nogometaš Totenhama Vedran Ćorluka, glazbenici Nina Badrić, Elemental, TBF, Hrvoje Šalković, i brojni drugi.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo