Novosti

Do zubnih implatanata bez boli uz sedaciju dušičnim oksidom

Moderna stomatologija doskočila je i problemu straha od stomatoloških zahvata. Najbolji izbor za takve pacijente je sedacija dušičnim oksidom, koja je već dugi niz godina u upotrebi u Americi i mnogim europskim zemljama.

Moderna stomatologija nudi razna rješenja kad nam nedostaju zubi, a zubni implantati pokazali su se kao idealna zamjena jednog, ali i svih zuba. Najnoviji implantati dizajnirani su tako da preuzmu ulogu zubnog korijena u kosti i služe kao baza za pojedinačne krune, djelomične mostove ili kompletne proteze. Stručnjaci ističu kako starosna dob pacijenta nije prepreka za ugradnju implantata.

Kod ugradnje implantata je bitno da je pacijent zdrav, a volumen kosti dovoljan za izvođenje zahvata. Implantat će nadomjestiti izgubljeni zub bez brušenja susjednih zuba, što je i najbolje rješenje. Specijalisti koji se kontinuirano usavršavaju u implantologiji ovakav zahvat mogu izvesti besprijekorno. Znanje, iskustvo i najnovija tehnologija jamče uspjeh i prilagođenost pacijentu. Naš koncept rada je u skladu sa švicarskom ITI implantološkom edukacijom – objasnio je doc. dr. sc. Nikola Petričević, specijalist protetike i implantologije. 

Izgubljeni zub ne utječe samo na poremećaj funkcije žvačnog sustava, već se iskazuje i nizom psiholoških i emotivnih tegoba. Kod nekih pacijenata javlja se i strah od stomatoloških zahvata. No, moderna stomatologija doskočila je i ovome problemu. Najbolji izbor za takve pacijente je sedacija dušičnim oksidom, koja je već dugi niz godina u upotrebi u Americi i mnogim europskim zemljama.

Kontrolirano doziranje takozvanog ‘rajskog plina’ inhalacijskim putem, u kombinaciji s kisikom, djeluje tako da kod pacijenta smanjuje percepciju boli i tjeskobu te dovodi do osjećaja opuštenosti, a namijenjen je i odraslima i djeci.

Sedacija plinom dušičnog oksida sada je dostupna i kod u Hrvatskoj – u ordinaciji VISODENT dentalne medicine, koji su među prvima su regiji koji su licencirani za korištenje ove metode, a sve s ciljem što ugodnije i kvalitetnije obavljene ugradnje implantata ili bilo kojeg drugog stomatološkog zahvata.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo