Novosti

Dočekajte trkača projekta “Run-the-World 4 Parkinson’s”

Nedavno je obilježen Svjetski dan Parkinsonove bolesti (11. travnja), a sada se aktivnosti Hrvatske udruge bolesnika s Parkinsonovom bolesti i drugim poremećajima pokreta nastavljaju.

Tako će 25. travnja biti organiziran svečani doček američkog liječnika i časnika dr. Marcusa Cranstona na zagrebačkom Cvjetnom trgu u 10 sati.

Nakon što mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest, Marcus Cranston je odlučio promijeniti svoj način života i podići svijest o Parkinsonovoj bolesti na globalnoj razini kroz projekt “Run-the-World 4 Parkinson’s Disease“, objedinjujući sport i putovanje.

Cilj projekta je podrška svim oboljelima uz poticanje tjelesne aktivnosti kao nezaobilazne komplementarne metode liječenja bolesnika s Parkinsonovom bolesti.

Brojka četiri ima posebno značenje u njegovom životu jer mu je u dobi od 44 godine dijagnosticirana Parkinsonova bolest. Stoga je odlučio tijekom četiri tjedna i četiri dana pretrčati četiri milje u 44 zemlje, a putovanje započinje u travnju 2014. godine. Tijekom svog putovanja obići će Aziju, Australiju, zemlje Bliskog Istoka, Afriku i Europu. Tijekom naše zajedničke aktivnosti dr Marcus Cranston posjetit će i Hrvatsku, što predstavlja čast i priznanje radu Hrvatske udruge bolesnika s Parkinsonovom bolesti i drugim poremećajima pokreta.

Dođite i vi na zagrebačko Cvjetni trg 25. travnja u 10 sati gdje će biti upriličen njegov doček uz druženje s bolesnicima i posjetiteljima.

Pročitajte više o projektu Run-the-World 4 Parkinson’s Disease.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo