Novosti

Dodijeljene donacije prikupljene humanitarnom akcijom Terry Fox Run

Organizatori humanitarne akcije Terry Fox Run uručili su Institutu Ruđer Bošković te Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj donacije prikupljene u okviru 13. izdanja akcije u Hrvatskoj.

Cilj humanitarne akcije Terry Fox Run je prikupljanje sredstava za istraživanje raka te pomoć oboljelima od te opake bolesti. Ovogodišnjim je izdanjem ukupno prikupljeno 130 000 kuna, a obje su institucije – Klinika dječje bolnice Zagreb u Klaićevoj i Institut Ruđer Bošković dobile po polovicu.

Tako će Klinika za dječje bolesti Zagreb dobivena sredstva iskoristiti za kupnju neinvazivnih monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece.

“Ova donacija omogućit će nam nabavu prijeko potrebnih neinvazivnih monitora koji pomažu u otkrivanju boli, posebice kod male djece, čime ćemo utjecati na poboljšanje kvalitete njihovih života. Naime, preciznija procjena boli omogućuje i kvalitetnije te učinkovitije liječenje i zato smo izuzetno zahvalni svim organizatorima i sudionicima koji podržavaju akciju Terry Fox Run i pomažu nam da olakšamo liječenje našim pacijentima.”, izjavila je prof. dr. sc. Jasminka
Stepan Giljević
, voditeljica za onkologiju i
hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Institut Ruđer Bošković svoj će dio donacije iskoristiti za pronalazak novih rješenja u borbi protiv raka, koji su najčešći povod svakog istraživanja ove institucije.

“Kad je riječ o borbi protiv raka, potraga za novim i boljim rješenjima je tema je svakog istraživanja. Dio ove donacije koristit ćemo za potrebe istraživanja raka molekularnim mehanizmima koji se aktiviraju u odgovoru stanica tumora na kemoterapiju. Drugi dio ćemo iskoristiti za kupnju opreme i potrebnih kemikalija koje će nam pomoći da provedemo sveobuhvatnije i kvalitetnije istraživanje i tako pridonesemo borbi protiv ove opake bolesti“, izjavila je dr. sc. Sonja Levanat iz Instituta Ruđer Bošković.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo