Novosti

Dođite na besplatno mjerenje krvnog tlaka!

Javnozdravstvena kampanja u organizaciji Zaklade “Hrvatska kuća srca” započinje ove subote, 18. travnja 2015., mjerenjem krvnog tlaka od 10 do 14 sati, na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Svi ste pozvani da podržite ovu nacionalnu javnozdravstvenu kampanju mjerenja krvnog tlaka u svrhu prevencije hipertenzije i atrijske fibrilacije koje mogu dovesti do niza opasnih komplikacija, pa tako i do moždanog udara, jednog od najčešćih uzročnika smrti u Hrvatskoj.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od hipertenzije u Hrvatskoj godišnje boluje oko 750.000 osoba, dok oko 25.000 osoba doživi moždani udar.

Krvni tlak će građanima mjeriti medicinske sestre, članice Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara tlakomjerima Microlife Afib koji tijekom mjerenja ukazuju na fibrilaciju atrija.

 Akcija će se osim u Zagrebu provoditi i u Osijeku, Splitu, Rijeci, a rezultati mjerenja bit će združeni, obrađeni i prikazani na završnoj konferenciji za medije koncem rujna, prigodom Svjetskog dana srca.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo