Novosti

Dođite na finale Noćnog hakla

Klub mladih Sineki poziva vas na veliko finale Noćnog hakla ovu nedjelju 25. rujna na glavni zagrebački trg.

Veliki blagdan svih haklera i ljubitelja igre ispod jednog obruča službeno će u 18.30 sati otvoriti Veleposlanik Europske Unije u Republici Hrvatskoj – Paul Vandoren.

Svi ljubitelji igre ispod jednog obruča mogu odahnuti, točno 80 regularnih ekipa (320 haklera i haklerica) sudjelovalo je u projektu “Košarka, a ne klošarka” u 2011. godini te pokušalo osigurati ulaznicu za veliku završnicu 4. Noćnog hakla na Trgu bana Josipa Jelačića. Međutim mjesta na Trgu ima samo za najboljih osam – koja će se od ekipa (LET IT RAIN, ZŠEM, CORNER PUB (Nova Gradiška), HAKLERI S KOZJAKA, TRATINČICE, NATURAL WEALTH, NEZAVISNA LISTA, GARDEN MALL + MOSA FOWIKI (Zadar) okititi laskavom titulom najbolje na Noćnom haklu nestrplijva streetball publika saznat će u nedjelju na finalnom ogledu najboljih.

Košarkaški teren preliminarnim turnirom će blagosloviti srednjoškolci – ekipe (ŠTA IMA, ŠPANSKO, NULA BODOVA i FRESH ) te osnovnoškolci (HAKLERI vs. DREAM TEAM), a tradicionalno mnogobrojnu publiku će zabavljati brojne revijalne VIP košarkaške ekipe. Tako će snage ispod obruča odmjeriti ekipa televizijskih zvijezda HRT-a, RTL-a i NOVE TV.

Kako se igralo nekada, a kako se igra sada možete saznati u ogledu košarkaških legendi i mladih nada. S ciljem promocije i popularizacije zdravih načina života među mladima košarkašku tekmu će odigrati mješovite ekipe Skupštine Grada Zagreba i Savjeta mladih Grada Zagreba. Nastupit će i predstavnici Hrvatske košarkaške reprezentacije gluhih.

Tradicionalni gosti hakla – američki marinci i predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj podsjetiti će nas od kud je streetball zapravo potekao.

Zračni promet iznad Zagreba bit će obustavljen jer je nebo u nedjelju rezervirano za prezentaciju i natjecanje u atraktivnim zakucavanjima, a osim haklera iznad obruča po nebeskom svodu letit će svojim koreografijama cheerleadersice iz kluba Liberi. Hakl je nezamisliv bez kvalitetne urbane glazbe i”Hip-hop, a ne dop” izvođača koji će svojim tvrokornim rimama prenijeti poruku vršnjačke edukacije o štetnostima svih oblika ovisnosti.

Oni rijetki pojedinci koje neće moći uživo svjedočiti najatraktivnijoj haklerskoj predstavi, sve o Noćnom haklu moći će pročitati u Men’s Healthu, Večernjem listu, Storyju, Kliku, slušati na Anteni Zagreb i radiu Sljeme te gledati preko malih ekrana na svim vodećim hrvatskim televizijama. Projekti “Košarka, a ne klošarka” i “Hip-hop, a ne dop” provode se uz potporu Grada Zagreba (Ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Ministarstva Zdravstva i socijalne skrbi.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo