Dođite na Gerontološki tulum u srcu Zagreba - Ordinacija.hr

Novosti

Dođite na Gerontološki tulum u srcu Zagreba

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba danas se na Zrinjevcu održava Gerontološki tulum.

Na Trgu će biti postavljeni štandovi na kojima će predstavnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zaklade Zajednički put, domova za starije i nemoćne osobe, udruga umirovljenika te drugih organizacija civilnog društva prezentirati svoje programske aktivnosti na ovoj preventivno-zdravstvenoj, kuturno-zabavnoj i edukativnoj manifestaciji.

Pored prezentacija, građanima će biti dostupne razne brošure s nizom informacija o starenju i starosti, kao i o uslugama te programima koji su dostupni svim osobama starije životne dobi Zagreba s ciljem promocije aktivnog i zdravog starenja.

Ovom ćete prilikom moći besplatno izmeriti tlak, kontrolirati razinu šećera u krvi te izmjeriti status vitamina i minerala. Istovremeno će se u paviljonu odvijati bogat kulturno-zabavni i rekreativni program u kojem se očekuje veliki broj sudionika osoba starije životne dobi, solista, zborova, plesnih i rekreativnih grupa te dramskih skupina domova za starije i nemoćne osobe i korisnika niza programa Projekta gerontoloških centara.

Grad poziva građane svih uzrasta da se pridruže obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba na jednom od najljepših zagrebačkih parkova i uživaju na tulumu koji je organiziran sa željom da se istakne važnost skrbi prema našim sugrađanima zlatne dobi.

Ordiancija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo