Novosti

Domaći koncept Mask in mask: peteroslojna maska s jedinstvenim PTFE filterom

Trenutna situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa bila je dodatan poticaj hrvatskoj tvrtki Medikor, koja posluje više od 20 godina i na tržište donosi brojne inovativne medicinske uređaje, da osmisli koncept maske za lice koju vjeruju da je optimalna kombinacija zaštite i udobnosti za krajnjeg korisnika.

Koncept Mask in mask nije nastao preko noći, na njemu su mjesecima radili stručnjaci iz Medikora, koji su predanim radom, uloženim znanjem i provedenim istraživanjima kreirali kvalitetan proizvod dostupan svima. U cijelom proizvodnom procesu na umu su imali samo jedno: kreirati visokokvalitetni proizvod poštivajući sve zadane standarde, a svojom ga praktičnošću i isplativošću učiniti poželjnim onome kome je namijenjen. 

Upoznajte koncept Mask in mask

Peteroslojna maska PTFE Mask in mask inovativan je, a istovremeno vrlo jednostavan koncept maske za lice – radi se o maski koja se, kako joj sam naziv govori, sastoji od dva dijela.

Vanjski dio čini dvoslojna, platnena maska s ugrađenom fleksibilnom trakom za nos i elastičnim vezicama za uši. Ugodna je za dugotrajno nošenje, može se koristiti više puta, prati u perilici rublja (60°) te redovito peglati. Dostupna je u širem rasponu boja što je čini prilagodljivom različitim modnim stilovima.

Unutrašnji dio glavna je posebnost ove maske koju čini jedinstveni PTFE, troslojni hidrofobni zamjenjivi filter s učinkovitosti filtracije bakterija (BFE) od 99,2% te učinkovitosti filtracije čestica (PFE) od 97%. Izrađen je od PTFE membrane i dva sloja netkanog polipropilena koji se posebnom tehnikom spajaju u jednoj od poznatih hrvatskih tvornica.

Uz pravilnu uporabu i redovitu dezinfekciju, slijedeći upute proizvođača, filter se može koristiti i do čak 30 dana, nakon čega se može zamijeniti novim. Postupak zamjene je jednostavan, a na vanjskom dijelu maske nalaze se posebno dizajnirani nosači filtera, koji ujedno jamče dobru prekrivenost nosa i usta.

Izvrsna prozračnost, filtracija visoke učinkovitosti, lako održavanje, višekratna upotreba, velik izbor dostupnih uzoraka zvuče kao dovoljno dobri razlozi za pružanje prilike ovom proizvodu. Dodajmo tome proizvodnju u Hrvatskoj, trud i inovativnost Medikor stručnog tima te cijenu od 31 kn (maska + PTFE troslojni filter) i 24 kn (paket od 6 PTFE filtera).

Mask in mask potražite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, Medikor prodavaonici, Medikor ljekarnama te online.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo