Novosti

Donatorska večera Centra za palijativnu medicinu

Donatorska večera podrške Centru za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine održat će se 3. ožujka u zagrebačkom restoranu Lobby.

Udruga Odgovorno i Udruga mladih menadžera i poduzetnika (YES-Young Executives Socety) pod pokroviteljstvom doc.dr.sc. Veljka Đorđevića, predstojnika Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine, i dr.sc. Marijane Braš, predsjednice Hrvatskog društva za palijativnu medicinu HLZ-a, organizira donatorsku večeru 3. ožujka, s početkom u 19 sati u restoranu Lobby, Ulica Ivana Lučića 2a (Eurotower). Sav prihod večere namijenjen je za pomoć Centru. Participacija za sudjelovanje na večeri u iznosu od 300 kuna uplaćuje se na broj žiro računa: HPB
2390001-1100409564
s naznakom
“Palijativa”.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite svojim udjelom ovu hvale vrijednu akciju!

Palijativna skrb pristup je kojim se bolesnicima suočenim sa smrtonosnom bolešću i njihovim obiteljima unapređuje kvaliteta života. Čini se to kroz sprječavanje i olakšavanje simptoma sredstvima ranog otkrivanja, procjene i liječenja boli, te kroz olakšavanje ostalih psihičkih, psihosocijalnih i duhovnih problema (Svjetska zdravstvena organizacija, 2002.).

Palijativna medicina se zalaže za život do kraja, protivnica je eutanazije i zalaže se da bolesnik bude bez boli i patnje, s adekvatnom prehranom, dobrom psihološkom potporom i da do zadnjeg dana života bude u što je moguće boljem stanju”, objasnila je dr.sc. Marijana Braš, predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu u povodu Svjetskog dana hospicija i palijativne medicine, koji je bio obilježen 9. listopada.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo