Novosti

Donesite osmijeh u bolnice zajedno s klaunovimadoktorima

Nastavlja se akcija “Donesite i Vi osmijeh u bolnice“ koju su prije godinu dana zajednički pokrenuli Henkel i Konzum u suradnji s udrugom Crveni Nosovi klaunovidoktori.

Nakon što su razveselili mnoge mališane u zagrebačkim bolnicama, u siječnju 2016. godine Crveni Nosovi u akciji “Donesite i Vi osmijeh u bolnice“ započet će s redovnim posjetima dječjim odjelima KBC-a Split.

Među desetak umjetnika koji su se javili na audiciju za nove klaunovedoktore u Splitu, žiri je izabrao Darka Pejkovića, Ivanu Giove Župa i Mirtu Lučin. Svi oni prošli su posebnu edukaciju i trening prije nego što se pridruže timu od 16 klaunovadoktora koji smijehom, glazbom i pričama olakšavaju boravak malim pacijentima u hrvatskim bolnicama.

Darko Pejković i Mladenka Majerić iz udruge Crveni Nosovi, Henkelov general manager Mario Altan, voditeljica Marijana Batinić i Konzumov direktor marketinga Danijel Dugić

“Ljubav prema klaunovskom poslu gajim još od djetinjstva, a s godinama je samo rasla i jačala. Čim sam doznao za audiciju Crvenih Nosova u Splitu, odmah sam se prijavio – znao sam da je to prava stvar i poziv za mene. Jako mi je drago da mogu svojim klaunovskim vještinama pomoći djeci u teškim trenucima borbe s bolešću” izjavio je Darko Pejković poznatiji kao klaundoktor Nađimir Dobrić.

Crveni Nosovi klaunovidoktori – profesionalni umjetnici posebno educirani za rad u bolnici – kažu da su u pet godina svoga djelovanja donijeli osmijehe na 50.000 lica bolesnih i nemoćnih.

Bolnicu u Splitu prvi put su posjetili 2012. godine nakon čega su uslijedili povremeni posjeti, a uz pomoć Henkela i Konzuma, Crveni Nosovi početkom sljedeće godine redovito će posjećivati djecu u bolnici. Građani se u akciju “Donesite i Vi osmijeh u bolnice“ mogu uključiti kupnjom Persil, Silan i Somat proizvoda u Konzum prodavaonicama tijekom studenoga i prosinca.

Ordinacija.hr    

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo