Dove objavio vlastiti rječnik kako bi nas motivirao na pričanje ljepših priča o vlastitoj koži - Ordinacija.hr

Novosti

Dove objavio vlastiti rječnik kako bi nas motivirao na pričanje ljepših priča o vlastitoj koži

Ljetno štivo koje toplo preporučujemo. Prema „Dove rječniku“ bora je pokazatelj mudrosti, kapilare su linije života, ožiljak dokaz neustrašivog duha, a strija puteljak sreće.

Zamislite kad bi naša koža pričala, što bi sve imala za reći? Istraživanja pokazuju da matične stanice zadužene za obnovu kože pamte odgovore koje koža daje na ozljede kako bi se bolje zaštitila u budućnosti. Moćno, zar ne? Budući da su na koži upisana naša životna iskustva, možemo reći da je ona poput životne karte na kojoj svaka oznaka otkriva neku životnu priču. Te su nas priče iza tragova na koži izgradile kao jedinstvene osobe i zato trebaju biti izvor samopouzdanja, a ne nesigurnosti.

Kako bi nas ovog ljeta motivirao da ponosno ispričamo priče upisane na našoj koži, Dove je objavio poseban rječnik. U njemu riječi i pojmovi imaju nešto drugačiju definiciju od onih iz službenoga hrvatskog rječnika. Prema „Dove rječniku“ bora je tako pokazatelj mudrosti, dok su kapilare linije života, ožiljak dokaz neustrašivog duha, a strija puteljak sreće. Cilj je „Dove rječnika“ obogatiti naš vlastiti rječnik kako bi nas naučio na ljepši način govoriti o svojoj koži i više ju voljeti.

Možda tako pjegice nećeš skrivati puderom jer će te podsjetiti na divno ljetovanje. Zbog ožiljka nakon carskog reza možda više nećeš preferirati jednodjelni kupaći kostim, jer taj ožiljak priča emotivnu priču o tome kako si postala majkom. A zbog strija na bedrima možda više nećeš izbjegavati kratke suknje i hlače jer su one dokaz tvoga rasta i razvoja.

„Dove rječnik“ u elektroničkom je izdanju dostupan svima, a Dove poziva sve žene da putem ove stranice do 10. srpnja podijele i vlastite jedinstvene priče, jer će najbolje od njih biti nagrađene. Na društvenim mrežama ove se priče mogu pratiti putem ključnih riječi #KadBiMojaKožaPričala i #LjubavJeUMojojKoži.

Promjene i specifična obilježja na koži nisu nedostaci, već nas čine jedinstvenima i izvor su uspomena. Strije, bore, tetovaže, ožiljci, kapilare, madeži – sve su to tragovi vremena, proživljenih iskustava, sjećanja, životnih prekretnica i priča koje nas čine onakvima kakve smo danas, priča koje su nas izgradile. Zato se svojom kožom trebamo ponositi i ponosno ju „nositi“, a ne se sramiti njezinih takozvanih nesavršenosti, jer u stvarnosti, i kako to definira „Dove rječnik“, savršenstvo postoji samo na mjestima poput muzeja antičkih skulptura. Naša je koža unikat kojeg trebamo voljeti, a ljubav prije svega iskazujemo njegom, čuvajući tako naše životne uspomene.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo