Novosti

Doživotno zdravlje zuba i desni – iTOP

Upoznajte novi pravac u oralnoj higijeni – iTOP: individualno Treniranu Oralnu Preventivu!

Četkanje zuba je automatizirana radnja o kojoj nitko od nas obično ne razmišlja. Svaki dan čistimo iste plohe zuba, dok druge potpuno zanemarujemo, uz korištenje zubne paste s obiljem mentola zbog koje mislimo kako smo odlično očistili sve zube. Pri tome često koristimo i neadekvatnu četkicu, rijetkih i tvrdih vlakana, što u kombinaciji s prevelikim pritiskom prilikom četkanja dovodi do povlačenja zubnog mesa i oštećenja zubnih tkiva.

iTOP- Što je drugačije?

Doktor u ordinaciji često napominje kako zube treba prati dva puta na dan, što je dobro, ali nije dovoljno. Potrebno je da doktor (ili asistent) uzme četkicu u ruku i pokaže pacijentu kako učinkovito i temeljito, bez korištenja prevelikog pritiska, malim kružnim pokretima, očistiti plak s površine zuba. Jednom kada svladate ovu vještinu, koristeći ispravna sredstva, neće biti moguće da plak razvije svoj štetan utjecaj i uzrokuje bolesti – upalu desni, parodontalnu bolest, niti da utječe na zdravlje cijelog organizma (povećana šansa razvoja plućnih bolesti, nastanka moždanog i srčanog udara i sl.).

Upravo o tome govori novi pravac u oralnoj higijeni – iTOP (=individualno Trenirana Oralna Preventiva), koji isključivo provode certificirane ordinacije dentalne medicine.

Upitajte se:

  • Imate li problema s provođenjem vlastite oralne higijene?
  • Krvare li vaše desni prilikom četkanja?
  • Patite li od parodontalne bolesti?
  • Jeste li ikada izgubili zub kao posljedicu parodontalne bolesti?

Ako možete potvrdno odgovoriti na jedno od ovih pitanja, a želite na jednostavan i učinkovit način očuvati zdravlje svojih zuba, obratite se certificiranoj ordinaciji dentalne medicine koja provodi iTOP program.

Jedino uz ispravne metode održavanja higijene zuba i desni, pod nadzorom dentalnih stručnjaka, krvarenje desni, karijes i parodontalna bolest postat će prošlost!

iTOP – Koja pomoćna sredstva?

Vlakna

Najbolje je odabrati četkicu s velikim brojem mekanih i gustih vlakana, jer će na taj način ona biti učinkovitija. Danas na tržištu postoji četkica s preko 5000 ultra mekanih vlakana (Curaprox CS 5460 ultra soft), koja je dosta različita u odnosu na klasične četkice koje možemo nabaviti u trgovinama i koje imaju svega oko 600 vlakana. Vrlo je bitna i higijena međuzubnih prostora, gdje se zapravo zadržava i skriva najviše ostataka hrane. Iz tog razloga treba jednom dnevno koristiti i međuzubnu četkicu. Ona također treba biti dizajnirana tako da ne izaziva oštećenja, nego da učinkovito čisti taj prostor (Curaprox CPS linija).

Međuzubna četkica

iTOP uživo

Na Zagrebačkom velesajmu od 15. do 17. svibnja se se Međunarodni sajam dentalne medicine – DENTEX, na kojem će biti organizirane iTOP radionice namijenjene svima: doktorima, pacijentima, djeci i odraslima. Pozivamo vas da se pridružite organizatorima iTOP radionice u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, na štandu br. 56 (Albidus d.o.o.) i spoznate tajne doživotnog zdravlja zuba i desni uživo na iTOP radionicama.

iTOP radionice bit će organizirane pod stručnim vodstvom certificiranih iTOP instruktora.

iTOP radionica

Raspored iTOP radionica na sajmu DENTEX 2014.:

  • 16.5.2014., petak – 14:00 – 17:00 sati
  • 17.5.2014., subota – 11:00 – 14:00 sati

iTOP trening uživo u ordinaciji pod vodstvom certificirane iTOP instruktorice mr. sc. Miljene Girotto, dr. med. dent. spec. parodont.:

  • 15.5.2014., četvrtak – 14:00 – 16:00 sati
  • 16.5.2014., petak – 15:00 – 16:00 sati

Prijave nisu potrebne, bit će dovoljan samo vaš dolazak.

Više o Curaprox proizvodnom asortimanu, kao i o iTOP-u – novom pravcu u oralnoj higijeni – pročitajte na Albidus.hr i Zdrav osmijeh.com.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo