Novosti

Držite razinu šećera pod kontrolom s provjerenim sastojcima

S produljenjem životnog vijeka povećala se i učestalost takozvanih privatnih nezaraznih bolesti. To su najčešće kronične tegobe koje se dugotrajno liječe.

Jedna od takvih bolesti je dijabetes tipa 2 koji se dugo razvija, no simptomi su oskudni i najčešće se zanemaruju. Stanje prije ozbiljnijih simptoma i dijagnoze koje se najčešće očituje povremenim nalazom blago povišene glukoze u krvi naziva se predijabetesom. Predijabetes je stanje kod povišene glukoze u krvi i poremećene tolerancije, no ne u toj mjeri da se dijagnosticira dijabetes. Ipak predijabetes je vrlo ozbiljno stanje koje se ne smije zanemariti jer vodi u dijagnozu dijabetesa.

Kako šećer držati pod kontrolom?

Kada doktor skrene pozornost na povišenu razinu šećera, svakako bi trebalo porazmisliti o svojim prehrambenim i drugim navikama. U prehranu bi trebalo uvrstiti puno vlaknaste hrane, a malo masne i jednostavnim ugljikohidratima bogate hrane. Izbjegavati bilo kakve zašećerene napitke i držati se preporučenog dnevnog kalorijskog unosa.

Rekreacija je također vrlo korisna i trebalo bi je redovito prakticirati. Uz zdrave životne navike, u ljekarnama postoje i provjereni dodaci prehrani sa sastojcima koji su se pokazali vrlo korisnima u držanju razine glukoze u granicama normalnih vrijednosti.

Prirodna pomoć u ljekarnama

Proizvod u ljekarnama koji se ističe zbog svoje kombinacije sastojaka su Dibeticin kapsule s cejlonskim cimetom (Cinnamomum zeylanicum) poznatim i kao pravi cimet, a koji ima vrlo vrijedna svojstva. Cejlonski cimet se nikako ne smije miješati s običnim kineskim cimetom koji se koristi u kuhinji. Tu je i važna alfa-lipoična kiselina te ne smijemo zaboraviti kako je za regulaciju šećera u krvi neophodan i dovoljan unos esencijalnog minerala kroma.

Dibeticin – kapsule s pravim cimetom

Dibeticin je dodatak prehrani u kapsulama i dio je hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval. Proizvod uravnoteženog i optimalnog sastava u dnevnoj dozi sadrži preporučene količine ekstrakta cejlonskog cimetovca, alfa lipoičnu kiselinu te čak 300 % preporučenog unosa kroma koji doprinosi održavanju normalne razine šećera u krvi.

Proizvod se prodaje u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti OVDJE.

Za dodatne informacije posjetite službene stranice www.pharmoval.hr.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo