Novosti

Edin Karamazov i Leo Brouwer oduševili sve ljubitelje gitare!

I ljubitelji gitare u Zvjezdanome ciklusu sada su došli na svoje: svjetski gitarist Edin Karamazov i “otac gitare” s Kube Leo Brouwer uz Zagrebačku filharmoniju priredili su u petak, 27. travnja koncert s puno vrhunske glazbe!

lSjajni kubanski glazbenik, simpatični i dobro raspoloženi Leo Brouwer u ulozi dirigenta, izveo je dvije velike orkestralne uspješnice svojega opusa – Nevidljive gradove i Epsku pjesmu, koje je nakon najvećih svjetskih metropola predstavio i u Zagrebu. Posebno je dobro prošla izvedba Epske pjesme koja je izazvala prave ovacije na otvorenoj sceni.

Edin Karamazov za prvi dio večeri priredio je tri stavka iz kultne suite Iberia španjolskoga
majstora Isaaca Albéniza, jasno pokazavši zašto već godinama žanje gromoglasne pohvale i
publike i kritike.

A za veliki finale večeri Edin i Leo priredili su još jednu pravu glazbenu poslasticu: sedam hitova neponovljivih The Beatlesa u suptilnoj i majstorski skladanoj Brouwerovoj obradi za gitaru i orkestar. Na pozive uporne publike, za bis ponovili su slavnu Yesterday!

Od Španjolske i Kube do Beatlesa bila je to večer za sve ljubitelje vrhunske glazbe, a jedno je sigurno: Edina Karamazova i Lea Brouwera – “virtuoze gitare” – doista je trebalo doživjeti!

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo