Novosti

Goran Ivanišević je zaštitno lice sportskog sajma SKOK!

Ovogodišnji, 2. po redu SKOK – Sajam sporta i slobodnog vremena, sportske opreme i rekvizita održat će se od 30. rujna do 2. listopada u zagrebačkom Arena Centru i na Knieziološkom fakultetu.

kTijekom SKOK-a će biti održan i prateći Kongres fitnessa i aerobika, te Pilates i BodyMind Konvencija. Goran Ivanišević je preuzeo ulogu sportskog glasnogovornika i promotora ovogodišnjeg SKOK-a od prošlogodišnjeg promotora, rukometnog reprezentativca Ivana Balića.

“U Hrvatskoj 3 do 5 posto ljudi vježba redovito, dok samo 17 posto djece sudjeluje u izvanškolskim aktivnostima što je daleko ispod europskih standarda. Još veći problem je nedostatak kvalificiranih trenera, od njih 12.000 registriranih samo 5.500 ima stručnu kvalifikaciju. Iz tog razloga uz promociju sporta, rekreativnog vježbanja i sadržaja za slobodno vrijeme, program SKOK-a uključuje i međunarodne konvencije u kojima kvalificirani treneri educiraju nove generacije trenera”, istaknuli su Orlando Lopac, osnivač i direktor SKOK-a i Igor Jukić, dekan Kinezološkog fakulteta u čijem prostorima se konvencije odvijaju.

Tijekom trajanja SKOK-a u sklopu Arena Centra održat će se i humanitanri projekt “Pokretna slikarska platna” u kojem će poznati umjetnici, u prostoru Arena Centra, uz pomoć posjetitelja oslikavati platna, a čiji će motivi nakon završetka SKOK-a biti aplicirani na dostavnim vozilima CityEx-a.

kCilj je prikupljanje i doniranje sredstava za Hrvatsku udrugu oboljelih od cistične fibroze. Akciji su se do sada odazvale suvremene hrvatske slikarice Paulina Jazvić, Tatjana Politeo, Nikolina Ivezić, Ana Katičić i broje druge doniravši svoja umjetnička djelom čijom će se prodajom prikupljati sredstva za ovu akciju. Prvo vozilo s oslikanim motovima bit će predstavljeno već u rano proljeće 2011. godine.

Međunarodni skup sporta SKOK organizira Orlando Fitness Grupa u suradnji s Arena centrom i Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Sve informacije i program događanja dostupni su na web-stranicama SKOK-a: www.skok.in

 

Ordinacija.hr
Foto: Pixsell

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo