Grijanje i klima loše utječu na astmu

astma

Osobe koje boluju od astme, alergija ili imaju probleme s imunitetom trebale bi provjeriti kakva je kvalitete zraka u njihovim domovima i radnim mjestima.

Većinu dana provodimo u zatvorenim prostorijama na poslu ili kod kuće, te se tako izlažemo unutrašnjim alergenima i česticama koje mogu dovesti do problema dišnih puteva i bolesti.

Vlaga koja je prisutna u mnogim domovima izvor je grinja, plijesni, bakterija, gljivica i drugih organizama koji nam mogu naškoditi: uzrokuju probleme dišnih organa, alergije i pogoršavaju astmu.

Doug Garrett, građevinski stručnjak, tvrdi kako su loša briga o klimi, radijatorima i tepisima najčešći krivci za alergije i slučajeve astme u kućanstvima. Alergenske čestice koje obično nalazimo u zraku sletjet će na pod ili tepih. Ako je on vlažan i ne vodite računa o njegovom izgledu, grinje i plijesan će se bogato nastaniti na njemu.

Kako biste poboljšali kvalitetu zraka u prostorijama u kojima obitavate, često ih provjetravajte. Održavajte sustav grijanja i klime, spriječite plijesan tako da čuvate podrum suhim, tepihe često usisavajte i čistite šamponima namijenjenim njihovoj njezi.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!