Hidracija kože i nutrijenti važni su za očuvanje mladenačkog izgleda kože lica - Ordinacija.hr

Novosti

Hidracija kože i nutrijenti važni su za očuvanje mladenačkog izgleda kože lica

Foto: Shutterstock

Koža je naš najveći organ. Također, koža je prvi dodir s vanjskim svijetom, te prvo poimanje nas u očima drugih – jesmo li mladi ili u zrelim godinama, zračimo li onim što zovemo duhom ili se doimamo umorno i beživotno.

Sve su to prvi dojmovi za koje je u većem slučaju odgovorna naša koža. Stoga je način njege kože bitan, kako bi se prikazali mlađima i energičnima, a ne suprotno.

Za održati njegovan i mladenački izgled kroz duži niz godina potrebno je stimulirati pojačani rad kožnog tkiva te nadoknaditi transepidermalni gubitak vode tako što ćemo ju njegovati ovlaživačima i mastima.

Ispravna kombinacija ovlaživača i masti za lijep, mladenački i vitalan izgled kože su najvažniji. Rad istraživačko-razvojnog tima Bocassy Paris temelji se upravo na vrhunskoj kombinaciji i spoju ovlaživača i prirodnih masnoća.

Bocassy proizvodi za kožu izrazito hidratiziraju kožu, nadomještajući pritom prirodan manjak vlažnosti, a biljne masti i ulja pomažu omekšavanju kože, hrane i povećavaju njezin volumen, te omogućuju produljeno zadržavanje vlažnosti u dubljem kožnom sloju. Sastojci svih Bocassy proizvoda su u najvećoj mjeri prirodnog porijekla i stoga aktivni te određeni po svojoj namjeni da čine učinak kojemu je krema namjenjena.

Tako su neki osnovni sastojci hidratizirajuća ulja poput maslinovog, jojoba i pšeničnih klica, biljni ekstrakti koji pridonose poboljšanje kožnog metabolizma, hrane kožu i najviše djeluju kao ovlaživači sa različitim učincima poput antioksidansa, pomažu jačanje kolagena, revitalizaciju, učvrščivanje i toniranje. Vitamini koji su izrazito zastupljeni u proizvodima doprinose poboljšanom kožnom tonusu, pomažu usporavanje procesa vidljivih znakova starenja kože, hrane i njeguju dubinski, te nadomještaju izgubljene ili nedovoljne nutrijente najvećoj mogućoj mjeri te vlažnost koje koža s protekom vremena ubrzano gubi te sve sporije nadomješta. Kakao i shea maslac utječu na povećani kožni volumen, učvršivanje i općenito hrane dubinski te djeluju kao aktivni zaštitnici protiv štetnih tvari iz naše okoline.

Koži je, kao i našem organizmu, potrebna vlaga, te razni nutrijenti: proteini, masti, minerali i vitamini u izvornom obliku. Nutrijenti iz različitih sirovina najbolje djeluju na kožu i organizam ako su što manje obrađeni, tj. ako su korišteni u oblicima koji najmanje utječu na njuhovu kemijsku promjenu.

U svojim izvornim oblicima ovi elementi su aktivni i postižu najveći i najdugoročniji učinak na kožu pa tako možemo reći da manje je više, čak i u njezi kože. Dobro odmjereni, te dobro i pažljivo kombinirani sastojci Bocassy proizvoda zadovoljavaju potrebe kože, te djeluju da pritom ne umaraju i ne zasićuju kožu. Ispravne kombinacije vrlo jednostavnih i mnogobrojnih sastojaka u što izvornijim oblicima čine Bocassy proizvode pogodnim i učinkovitim za sve dobne skupine, te različite namjene. Proizvodi su testirani za učinkovitost te dokazuju vidljivu pozitivnu promjenu na izgledu kože već nakon 4 tjedna redovnog korištenja kod svih ispitanika.

Hidratacija kože ključan je element kod usporavanja i smanjivanja vidljivih znakova starenja kože, no zasigurno bez hranjivih sastojaka te onih koji zadržavaju vlažnost u koži a da ju pritom ne „guše“ hidratacija kože bila bi tek kratkotrajna manifestacija. Iz tog razloga, pravilan omjer sirovina koje se međusobno podržavaju; te pravilan omjer vodenih i masnih sastojaka u Bocassy proizvodima ključan je za mladenački izgled kože, usporavanje tih vidljivih znakova starenja, te vidljivog pozitivnog učinka na korisnicima.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo