Novosti

Hokejaš Marko Lovrenčić potpisao donorsku karticu

Da svoju srčanost sportaši ne pokazuju samo na sportskom polju dokazuje i Marko Lovrenčić. Ovaj napadač hokej kluba KHL MEDVEŠČAK Zagreb, odnosno popularnih “Medvjeda”, ovih je dana potpisao donorsku karticu.

Napadač zagrebačkog hokej kluba Medveščak, Marko Lovrenčić odlučio je, naime, potpisati donorsku karticu
te time izravno podržati humanitarni čin darivanja organa.

undefined“Ima li išta vrijednije od jednog spašenog ljudskog života? Čak niti odlučujući golovi koje mi sportaši postižemo u posljednjim sekundama utakmica nisu važniji od toga,“ izjavio je Lovrenčić prilikom potpisivanja
donorske kartice.

Darivanje organa svake godine spasi ne mali broj ljudskih života.

“O tematici darivanja organa treba razmišljati dvojako – nikada ne znate kada će i vama zatrebati pomoć. Znam da ne zvuči idilično, ali i neugodne stvari dio su naših života. Činom darivanja uspijevamo prevladati životne teškoće i okrenuti se prema budućnosti… A naprijed možemo krenuti samo ako se osvrnemo oko sebe i ovaj svijet odlučimo poboljšati svojim postupcima“, ističe Marko Lovrenčić.

Potpisivanje donorske kartice jedan je takav čin kojim osviješteni pojedinci poput Lovrenčića odskaču od uobičajenih skučenih okvira.

“Ovaj čin dokaz je humanosti pojedinca, ali i društva u cjelini. Stoga koristim prigodu kako bih sve građane pozvao da učine isto. Potpišite donorsku karticu, pomozite produžiti nečiji život ako to bude moguće i učinite ovaj svijet sretnijim… Riječju, darujte život!“, zaključio je u svom karakterističnom stilu Marko Lovrenčić – “Medvjed ljudskoga srca“.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo