Hrvatski proizvod koji će povrće i voće očistiti od toksina - Ordinacija.hr

Novosti

Hrvatski proizvod koji će povrće i voće očistiti od toksina

Hrvatski inovativni proizvod pod nazivom Detox sprej, obećava da uklanja između 50 i 90 posto nečistoća s povrća i voća.

Poznata je činjenica da se tijekom uzgoja, transfera, kao i skladištenja, povrće i voće tretira s različitim kemijskim spojevima, u obliku pesticida, herbicida, voskova i sličnog, te da one nisu pogodne za naše zdravlje. Kako bi se te nečistoće uklonile s površine namirnice, potrebno ih je oprati, no to uvijek ne garantira da su se sve nečistoće uklonile.

Zbog toga je Green Planet Production razvio Detox sprej, koji je 100 posto prirodan i ekološki, i koji će ukloniti većinu nečistoća koje bi inače konzumirali skupa s voćem i povrćem. Potrebno je nasprejati namirnicu koju želite očistiti te barem pet minuta ostaviti da djeluje te ju zatim isprati pod vodom.

Detox sprej je ovih dana došao u maloprodaju, pa se može naći u većim trgovinama i trgovačkim lancima, a istaknuto je kako je jedan sprej od pola litre dovoljan za mjesec dana čišćenja povrća i voća u obitelji od tri ili četiri člana.

Vlatko Kalapoš, glavni direktor Green Planet Productiona rekao je da je proizvod nastao iz potrebe, jer godinama slušamo o pretjeranom tretiranju voća i povrća raznim tvarima koje nisu prirodnog sastava te je dipl. ing. Zvonko Šalek napravio inovativnu formulu nastalu na temelju starih narodnih recepata te ih uobličio u inovativan proizvod. Za stvaranje Detox spreja napravljeno je niz eksperimenata da bi se dobila idealna formula, omjer prirodnih sastojaka koje su naše bake nekada koristile za pranje voća i povrća. Ti sastojci su, između ostalog, limunska kiselina, ocat i soda koje u jednoj idealnoj kombinaciji daju učinkovitu formulu ovog proizvoda. Kako bi na tržište došao, Detox sprej je morao proći kroz razne klasificikacije i zakonske procedure u Ministarstvu zdravstva, kao i proći analize i kontrole učinkovitosti koje je provela tvrtka Croatia Controla.

Doktorica Branka Kandić-Splavski, specijalistica obiteljske medicine, naglasila je potrebu za čišćenjem povrća i voća na ovaj način, jer nismo u potpunosti upoznati s posljedicama koje na nas imaju kemijski spojevi koji se koriste za tretiranje voća i povrća. No, istaknula je kako posljedice konzumiranja i diranja takvog voća u kratkom roku dolaze u obliku plikova i alergija.

Branimir Dolibašić, nutricionist, naglasio je kako se danas teško može utvrditi porijeklo namirnica, kao i onih zaštitnih sredstava kojima se one tretiraju, pa je Detox sprej jedan među korak koji nas može osloboditi barem jednog dijela briga o količini unosa neželjenih tvari s voća i povrća u naš organizam.

Detox sprej, naglasio je Vlatko Kalapoš, dobio je zeleno svjetlo i nakon analiza i kontrola provedenih u Švicarskoj, te da samim time su dobili i zeleno svjetlo da proizvodnju presele tamo. No, istaknuo je kako želi da Detox sprej ostane hrvatski proizvod, čija se proizvodnja trenutno odvija u Samoboru i Zagrebu te da je dobio poziv Hrvatske gospodarske komora koja im je ponudila potporu da se predstavljaju na različitim svjetskim sajmovima. 

G. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo