Novosti

Humanitarna prodaja majica povodom utrke Terry Fox Run

Ako tijekom subotnjeg prijepodneva planirate popiti kavicu na zagrebačkoj špici, predlažemo da se u Bogovićevoj ulici pridružite humanitarnoj prodaji majica povodom utrke Terry Fox Run. Manifestacija se održava od 10 do 14 sati.

Organizatorima će se pridružiti brojne osobe iz javnog života Hrvatske koje će po simboličnoj cijeni od 50 kuna prodavati majice sa znakom humanitarne akcije.

Svoj su dolazak najavili brojni sportaši, pjevači, glumci te političari, između ostalih i Đurđa Adlešić, Franjo Arapović, Gordan Kožulj, Dvina Meler, Antonija Šola, Iva Šulentić, Ana Vilenica, Alka Vuica…

kOko 13.30 očekuje se dolazak pokrovitelja ovogodišnjeg izdanja akcije Terry Fox Run, predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića. Program će voditi Ronald Braus.

Napomena: majice će se prodavati i u Športskom parku Mladost od 15:30 do 19:00 sati.

Humanitarna utrke Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no trku, nažalost, nije uspio završit jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Ovogodišnje hrvatsko izdanje humanitarne utrke Terry Fox Run održat će se u nedjelju 19. rujna na zagrebačkom jezeru Jarun s početkom u 14 sati

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo