Novosti

Humanitarna trka Terry Fox Run okupila 5.000 sudionika!

Poznatu međunarodnu akciju trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla podržalo je više od 5.000 građana, između ostalih i Ana Jelušić, Damir Hoyka te Gordan Kožulj, dok je Vlatka Pokos sudjelovala u prodaji majica s vizualom akcije po simboličnoj cijeni od 50 kuna.

k                               Vlatka Pokos

Okupljene na Jarunu pozdravili su i kanadski veleposlanik u Hrvatskoj Edwin Loughlin, direktor i član Uprave agencije MPG Josip Bašić, predsjednik Hrvatske lige protiv raka dr. sc. Damir Eljuga, u ime gradonačelnika Grada Zagreba dr. Lidija Hrastić Novak, pomoćnica pročelnika Ureda za zdravstvo i branitelje, u ime ministra zdravstva i socijalne skrbi dr. Dražen Jurković, državni tajnik te u ime potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Batistić Kos, ravnateljica Uprave za multilateralne poslove. Znak za početak trke dao je ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs.

Posjetitelji događanja imali su prilike pratiti zabavno-glazbeni program koji je vodila Sonja Šarunić, a osim u slasnim kanadskim palačinkama s javorovim sirupom, mogli su uživati i u brojnim drugim atraktivnostima na štandovima donatora.

l                   Gordan Kožulj

Podršku ovogodišnjem izdanju pokroviteljstvima su iskazali predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministri Goran Jandroković, Darko Milinović i Radovan Fuchs te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Cilj je trke Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te pomoć oboljelima od te opake bolesti. Dio prikupljenog iznosa donirat će se Institutu Ruđer Bošković za nabavu kemikalija i opreme potrebnih za istraživanje raka molekularnim mehanizmima, dok je dio namijenjen Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj u svrhu kupnje dva neinvazivna monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece. Doprinos humanitarnoj akciji moguće je dati do kraja godine doniranjem 3 (iz fiksne mreže), odnosno 4 kune (iz mobilne mreže) + PDV pozivom na Metronetov humanitarni broj 060 800 400.

Trku u Zagrebu, kao jednu od najuspješnijih u svijetu, prošle je godine posjetila i Judith Fox-Alder, sestra Terryja Foxa i međunarodna direktorica Zaklade Terry Fox. Njen je posjet predstavljao dodatno priznanje velikom doprinosu lokalnih organizatora u borbi protiv raka.

Interes građana, ali i tvrtki-donatora za Terry Fox Run raste iz godine u godinu, što je rezultiralo s više od 4 milijuna prikupljenih kuna u posljednjih jedanaest godina održavanja Maratona nade u Hrvatskoj.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo