Novosti

Humanitarni koncert u sjećanje na Anu Rukavinu i Vjekoslava Šuteja

Zagrebačka filharmonija i Zaklada Ana Rukavina organiziraju ″Koncert za život″, humanitarnu manifestaciju u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, koji će se održati u srijedu, 31. ožujka u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom i uz nazočnost Predsjednika Republike Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Na programu koncerta je “Requiem” Giuseppea Verdija, a sav prihod od ulaznica koje se prodaju po 80 i 100 kuna donirat će se Zakladi.

Na ovom veličanstvenom koncertu će, pod ravnateljem maestra Ivana Repušića uz Zagrebačku filharmoniju nastupiti solisti: Adela Golac Rilović-sopran, Martina Gojčeta-Silić-mezzosopran, Zoran Todorovich-tenor, Giorgio Surjan-bas te čak tri zbora: Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Zbor Opere HNK-a Zagreb i Zbor Muzičke akademije u Zagrebu.

Suradnja između Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina potekla je od maestra Šuteja koji je još za vrijeme svog liječenja najavio podršku radu Zaklade svojim nastupima. Na žalost, cijenjeni dirigent više nije s nama, ali njegovo i Anino ime ponovno će nas okupiti na velikom humanitarnom koncertu za pomoć proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

“Ovaj je koncert dar svim ljudima koji su na bilo koji način svojim doprinosom potpomogli rad Zaklade te time pokazali svoju velikodušnost i dobrotu. Vjerujem da će nam se javnost i ovaj put pridružiti kako bismo skupa pomogli svima onima koji se bore s leukemijom i pružili im nadu u život”, rekla je gospođa Marija Rukavina, Upraviteljica Zaklade.

Pismom “Želim život” Ana je ganula hrvatsku javnost koja je pokazala da se udruženim snagama može boriti za pomoć svima onima kojima je to potrebno. Nakon njezine smrti borba za pomoć svim oboljelima od leukemije nastavlja se u okviru rada Zaklade čiji je cilj proširenje registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

 
Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo