Novosti

Isprobali smo FFP2 maske koje ne zatežu!

“Platnene maske vam neće pomoći s omikron varijantom”, kaže Linsey Marr, stručnjakinja s Virginia Techa koja proučava kako se virusi prenose u zraku.

Omikron je mnogo prenosiviji od varijanti koronavirusa koje su se širile prije njega. Širi se najmanje tri puta brže od delte. Jedna osoba u prosjeku zarazi najmanje tri druge u isto vrijeme, na temelju podataka iz drugih zemalja.

Vrlo je zarazan, kaže dr. Robert Wachter, predsjedavajući Odjela za medicinu na Sveučilištu Kalifornija, San Francisco. Susret s omikron varijantom je drugačiji od susreta s prethodnim verzijama virusa koji bi vas ostavio nezaraženim, sada postoji velika šansa da ćete se zaraziti njime.

Istina, platnena maska može biti “OK”, kaže Marr. Ali s nečim tako visoko prenosivim kao što je omikron, samo “OK” nije dovoljno dobro.

S obzirom na sve ovo, želite masku koja radi svoj posao kada je u pitanju blokiranje virusnih čestica. Za razliku od platnenih maski, maske za lice tipova FFP2, N95, KN95 i KF94 izrađeni su od materijala s elektrostatičkim nabojem, koji “zapravo uvlači te čestice dok lebde uokolo i sprječava vas od udisanja tih čestica”, napominje dr. Karan, liječnik s odjela zaraznih bolesti na Sveučilištu Stanford.

“I to je doista ključno” — jer ako ne udišete čestice virusa, one se ne mogu razmnožavati u vašem respiratornom traktu. No, svi znamo koliko su FFP2 maske neudobne za nošenje i koliko zatežu uši i urezuju se pod očima – ali i tome se može doskočiti! Tvrtka Delmerion je na hrvatsko tržište stavila inovativnu FFP2 masku koja je iznimno udobna za nošenje, ne zateže uši, spriječava magljenje naočala i, nekima najbitnije, ne izgleda patkasto! FFP2 maska koja popularno nosi naziv „Fish maskaje prošla kroz testiranje kod zaposlenika te su utvrdili da je ova maska definitivno najudobnija od svih koje su imali priliku staviti na lice.

„Ne zateže mi uši uopće!“ „Gle, ne magle mi se naočale kad dišem!“ „Ova baš „fora“ izgleda, nije patkasta.“ „Hej ljudi, evo da vam javim da je NN pozitivan, moj PCR je negativan! Ona luda maska stvarno radi svoj posao“ – ovo su samo neki od komentara koje su podijelili oko iskustva s „fish“ FFP2 maskom. Osim što fantastično štite, nisu neudobne za nošenje, FFP2 fish maske dolaze u 4 boje: crnoj, zelenoj, žutoj i ljubičastoj, a možete ih kupiti u pakiranju od 10 komada po cijeni od 59,99 kn na Delmerion webshopu: https://www.delmerion.hr/shop/product/ffp2-maska-crna!

Mi smo oduševljeni, a vi nam javite svoje dojmove i zaštitite se.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo