Novosti

Izgubite 500 kalorija u 60 minuta!

U novom broju magazina Moje zdravlje možete pronaći vježbe koje će vam osigurati da budete spremni za toplije dane i kratku odjeću!

Proljeće i ljeto nam praktički već kucaju na vrata, a vi možda još uvijek osjetite onaj kolač viška koji ste pojeli tijekom blagdana. To nije ni čudno, budući da je vježbanje postalo luksuz, ali ne zbog novaca potrebnog za opremu i teretanu, već zbog vremena koje trebamo izdvojiti kako bismo se doveli u formu.

Treneri i profesori kineziologije Maja Ćustić i Davor Emeršić iz Play Fitness centra za magazin Moje zdravlje osmislili su trening koji troši jako puno kalorija u 60 minuta. Ovisno o naporu koji uložite u trening i o broju ponavljanja, moguće je u 60 minuta sagorijeti i do 500 kalorija, također ovisno o težini osobe, intenzitetu vježbanja, dužini trajanja treninga i sličnim parametrima. Vježbe se mogu izdvodii uz pomoć plastičnih bočica ili uz pomoć profesionalnih bučica za vježbanje.

Biceps pregib, čučanj, potisak ramena

U stojećem stavu širine ramena, napravite pregib podlakticama, spustite se u čučanj, pri podizanju napravite potisak iznad glave, pregib podlakticama, opružanje te vratite ruke uz tijelo.

Iskorak s rotacijom

Iz stojećeg stava napravite iskorak naprijed te rotirajte trup u stranu noge koja je u iskoraku te

se vratite u početnu poziciju. Ovu vježbu ponavljajte mijenjajući nogu u iskoraku.

Ostatak vježbi možete pronaći u magazinu Moje zdravlje kojeg možete pronaći na svim kioscima za samo 14 kuna, a osim ovog plana vježbanja kojeg možete odraditi kod kuće, saznajte i 8 fitness tajni te sve o odnosu majke i kćeri.  

Foto: Shutterstock

G. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo