Novosti

Izložba „ATMOSFERA – arhitektura i produkt dizajn“

Zagrebački Studio Atmosfera otvara izložbu “ATMOSFERA – arhitektura i produkt dizajn” u petak, 7.rujna 2012. u 20,30 sati, u prostoru dubrovačke Art Radionice Lazareti.

Izložba će predstaviti presjek rada nagrađivanog Studija Atmosfera kojeg predvode zagrebački arhitekti Davor i Bernarda Silov. Tim ATMOSFERE izložit će arhitektonske makete raznih tipologija nastale u posljednjih pet godina, kao i nekoliko razvijenih dizajniranih predmeta namještaja.

Tu je dakako već poznati Boomerang – interaktivni set namještaja kod kojega je ujedinjena funkcija, statika i oblik u jedan multifunkcionalan drveni element nalik bumerangu, koji omogućuje preslagivanje i varijabilnost proizvoda i njegovo preslagivanje, te nedavno predstavljena prva hrvatska dizajnerska fotelja izrađena od stiropora i najlona – Blanka.

Dan nakon otvorenja izložbe, u subotu 8. rujna, također u Art radionici Lazareti, studio Atmosfera organizira i javnu raspravu na temu dubrovačkih ljetnikovaca koji su idealna tipologija mediteranskog podneblja. Rasprava počinje u 10 sati, a na njoj će stručnjaci arhitekti, restauratori i predstavnici grada Dubrovnika propitkivati kako u suvremeno vrijeme dostići kvalitetu dubrovačkog ljetnikovca.

Inače, izložbu Studija Atmosfera u Art radionici Lazareti možete besplatno razgledati sve do 20. rujna. Neposredno nakon Dubrovnika, izložba će biti postavljena i u Zagrebu od 26. rujna 2012. u Centru za dizajn.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo