Iznenađujuće opasnosti depiliranja pubičnih dlačica - Ordinacija.hr

Novosti

Iznenađujuće opasnosti depiliranja pubičnih dlačica

Rane, osipi i crvenilo su samo jedne od uobičajenih ozljeda.

Većina odraslih žena u razvijenijim zemljama depiliraju dlačice žiletima, voskom i trakama. Ali, studije pokazuju kako se iste žene nakon toga bore i ozljedama. Uobičajena ozljeda je porezotina koju prate osipi i svrbež. U rijetkim slučajevima, oko 1.5 posto, žene koje se ozljede trebaju i medicinsku pomoć.

Liječnik Benjamin Breyer odlučio je provesti studiju jer je shvatio kako ljudi koji se češće depiliraju imaju i česte ozljede.

Iako cilj nije bio otkriti koja metoda je najopasnija ipak se uspostavilo da je više od 60 posto ozljeda povezano sa žiletima. Zaključak je kako je to najopasnija metoda. Nije stvar samo u prevenciji ozljeda nego u tome što to područje postaje sklonije infekcijama, uključujući i spolno prenosive bolesti.

Radije izdvojite ponekad novac da to odrade stručnjaci, a oni koji su općenito skloniji ozljedama trebali bi rjeđe depilirati intimno područje, objasnio je liječnik

Događaju li vam se ozljede stalno, posjetite liječnika. Primijetite li promjenu na porezotini posjetite liječnika. Također, koristite nove i čiste žilete kako ne biste inficirali rane bakterijama i prljavštinom

Ove neobične stvari povezane su sa srčanim udarima

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo