Javite se za besplatan pregled madeža - Ordinacija.hr

Novosti

Javite se za besplatan pregled madeža

U povodu Euromelanoma dana čekaju vas besplatni pregledi kože i madeža 6. svibnja diljem Hrvatske. Sve što trebate napraviti jest danas i sutra se javiti na besplatan broj telefona 0800 333 666 i to od 8 do 16 sati.

Kako pobijediti rak kože samopregledomI ove se godine nastavlja kampanja i javnozdravstvena inicijativa u borbi protiv zloćudnog raka kože (melanoma) – Euromelanoma dan Hrvatska 2013., uz slogan “Vidi i pobijedi – Rak kože možete vidjeti!“. Ovogodišnji Euromelanoma dan će se održati 6. svibnja.

Na najavnoj konferenciji su predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva prof.dr.sc. Mirna Šitum, prepoznatljivo lice hrvatske meteorologije Zoran Vakula, te brojne poznate osobe iz javnog života, Nives Ivanković, Iva Šulentić, Ines Preindl i Vedran Mlikota, pozvali građane Hrvatske da se odazovu besplatnoj preventivnoj akciji i prijave na besplatan broj telefona 0800 333 666 za pregled kože i madeža u dermatološkim ordinacijama diljem Hrvatske, koji će se održati 6. svibnja. Javiti se možete danas i sutra od 8 do 16 sati i rezervirati svoj termin besplatnog pregleda. Prema iskustvu prijašnjih godina, liniju je teško dobiti, stoga požurite!

Kao i prošle godine, u projekt su se uključili i ljekarnici, te osim u dermatološkim ordinacijama, brošure o samopregledu kože možete potražiti i u ljekarnama diljem Hrvatske.

Euromelanoma dan Hrvatska se provodi već nekoliko godina u organizaciji Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora i Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja. Cijeli je projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, te Europske akademije za dermatologiju i venerologiju – Euromelanoma Day organizacije. Projekt podržava i Hrvatsko farmaceutsko društvo.

Euromelanoma dan

Sve informacije o Projektu možete naći na internetskoj stranici Euromelanoma Day organizacije: Euromelanoma.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, dva do tri milijuna ljudi godišnje oboli od nekog oblika zloćudnog tumora kože, 132.000 oboli od melanoma od kojih godišnje umire 41.000. Prema podacima Registra za rak Republike Hrvatske od 1988. do 2008. godine učestalost malignog melanoma povećala se za 149 posto za muškarce i 130 posto za žene, a smrtnost od melanoma za 50 posto. Zadnji zaokruženi podaci iz 2010. godine govore da u RH od melanoma oboli 13,8 muškarca i 11,4 žena na 100.000 ljudi. U Hrvatskoj je te godine dijagnosticirano 555 novooboljelih od melanoma.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo