Jedan od najvećih skupova svjetskih pedijatara održava se u Zagrebu - Ordinacija.hr

Novosti

Jedan od najvećih skupova svjetskih pedijatara održava se u Zagrebu

Od danas do 9. 10. 2021. godine po prvi put se održava jubilarni 10. Europaediatrics Congress u Zagrebu i Hrvatskoj. Može se slobodno reći da narednih dana Zagreb postaje centar europske pedijatrije.

Krovna udruga pedijatara Europe – European Paediatric Association (EPA) tradicionalno organizira jedan od najvećih skupova svjetskih pedijatara koji svake godine okuplja od 1.600 do 2.000 sudionika.  Godine 2021. čast da bude domaćin ovako značajnog međunarodnog skupa pripala je gradu Zagrebu.

Jubilarni 10. kongres Europaediatrics bit će i mjesto održavanja 14. kongresa Hrvatskog pedijatrijskog društva HLZ-a te 13. kongresa pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara. Hrvatsko pedijatrijsko društvo HLZ-a stručni je nositelj Kongresa hibridnog karaktera, koji okuplja 1200 sudionika. Za sudionike koji neće biti u mogućnosti fizički prisustvovati kongresu, program će se u cijelosti prenositi virtualno u stvarnom vremenu.

Liječnici specijalisti iz cijelog svijeta prezentirat će najnovije znanstvene spoznaje iz pedijatrijske endokrinologije, gastroenterologije, hematologije, onkologije, infektologije, imunologije, neonatologije, nefrologije, dermatologije, oftalmologije itd. Teme njihovih izlaganja  kao i izlaganje pedijatara iz primarne zdravstvene zaštite, obuhvatit će liječenje rijetkih bolesti, probleme mentalnog zdravlja, prevenciju i liječenje dijabetesa i pretilosti, te aktualna pitanja cijepljenja, prevencije boli, zdravlja adolescenata,  dječjih ozljeda,  bolničke skrbi, korištenja „big data“  itd.

Prilika je to da lokalni pedijatri razmijene znanja i iskustva sa svjetskim stručnjacima, sve za boljitak hrvatske pedijatrije.

Preko 200 predavača iz Irske, Velike Britanije, Portugala, Italije , Turske, Rumunjske, Ukrajine, Rusije, Indije,  SAD-a i Hrvatske prezentirat će najnovije znanstvene spoznaje  iz 18 subspecijalističkih područja pedijatrije.

Društvenu odgovornost i aktualnost projekta  potvrđuje Sekcija o pandemiji COVID 19 i utjecaju Covida na fizičko i psihičko zdravlje djece.

Svečano otvaranje kongresa održat će se 7.10.2021. godine u terminu 18:15 do 19:15 u Hotelu Westin.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo