Kada ruke postanu prekratke, pomoć potražite u Varilux progresivnim naočalnim lećama - Ordinacija.hr

Novosti

Kada ruke postanu prekratke, pomoć potražite u Varilux progresivnim naočalnim lećama

Zamućen vid na blizinu poslije četrdesete prirodan je proces, a pregled kod okulista uklonit će sve vaše strahove. Otkrijte koja su rješenja!

Ne tako davno vidjeli ste jasno na svim udaljenostima, a sada imate poteškoće kod čitanja znakova na mobitelu, kompjutoru, novinama, sa udaljenih natpisa ili vam se pak prizor na srednjoj udaljenosti čini zamagljen, s fokusom kao kod loše podešene kamere!? Razlog opisanih simptoma je presbiopija ili prirodni proces starenja oka koji se javlja poslije 40. godine.

Od rođenja raspolažemo s tri rezervne dioptrije za izoštravanje slike na blizinu, a s godinama oči prirodno gube elastičnost. U prosjeku, s 40 godina oči izgube jednu dioptriju, s 50 drugu, a sa 60 i onu treću. U početku obično toga nismo još ni svjesni, osim na kraju dana pri slabijem osvjetljenju ili kada smo jako umorni i/ili gladni – tada se taj osjećaj pojačava. 

Instinktivno se udaljavamo dok nam se slika ne razbistri, a čitamo li neki tekst, odmičemo ga sve dok slova ne postanu čitljiva. Kad ruke postanu prekratke’, mnogi će posuditi naočale od prijatelja, članova obitelji ili potražiti ‘konfekcijske’naočale za prvu pomoć. No, pitanje je koliko naočale ‘univerzalne’ jačine mogu biti prikladne baš za vaše oči.

Detaljan okulistički pregled pomoći će vam da nastavite normalno funkcionirati. Kroz dobro utvrđenu dioptriju i ispravno optičko pomagalo moći ćete normalno funkcionirati. 

Presbiopija ili opisane promjene koje nastupaju sa 40+ kompleksniji je od ostalih i mladenačkih promjena na vidnom polju, pa iziskuje i posebne naočalne leće.

Rješenje potražite u Varilux progresivnim naočalnim lećama iz Essilor za super oštar vid na svim udaljenostima! Na Varilux naočalnim lećama su „poslagane“ sve dioptrije koje vašim očima trebaju

Suvremene progresivne naočalne leće iz Essilora rezultat su 55 godina stalnih inovacija i moderne tehnologije, pružaju oštar vid na svim udaljenostima (daljina, blizina i srednja udaljenost) i estetski su izuzetno privlačne. Sa progresivnim naočalnim lećama položaj tijela ostaje prirodan, a svakodnevne aktivnosti možete obavljati bez stalnog mijenjanja naočala. Pritom su vam ruke slobodne i možete nesmetano nastaviti raditi, bilo da tipkate, kucate na blagajni, radite sa strankama, svirate, slikate, operirate, vozite, varite, čistite, kuhate…

Vidite svijet bolje i potražite svoje Varilux naočalne leće u najbližoj optici, a uz jedne kupljene druge dobijete gratis (ponuda traje od 1.03. do 30.06.2016.).

Varilux – Za savršen vid na svim udaljenostima!

Više informacija potražite na službenoj stranici Essilor i na Facebook stranici

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo