"Kaj su jeli naši stari" 31. put u Vrbovcu! - Ordinacija.hr

Novosti

“Kaj su jeli naši stari” 31. put u Vrbovcu!

U Vrbovcu će se od 26. do 28. kolovoza održati 31. po redu tradicionalna turističko-kulinarska manifestacija “Kaj su jeli naši stari” u organizaciji Turističke zajednice grada Vrbovca.

Otvorenje ovogodišnje manifestacije “Kaj su jeli naši stari” održat će se u petak, 26. kolovoza u 18 sati na Ljetnoj pozornici, a otvorenju će kao i svake godine prisustvovati visoki dužnosnici Vlade Republike Hrvatske koja je već tradicionalno pokrovitelj ove manifestacije.

Kaj su jeli naši stari” jedinstvena je turističko-kulinarska priredba i degustacijsko-prodajna smotra jela i običaja vrbovečkog kraja koja svake godine privlači sve više posjetitelja, a održava se svake godine zadnjeg vikenda u kolovozu. To je atraktivna smotra kulinarskih umijeća ljudi ovoga kraja i svakako jedna od najznačajnijih manifestacija. Starinska narodna jela dio su narodnog identiteta, a manifestacija omogućuje da se ta tradicija održi i da stara jela i recepti dobiju nove poklonike.

Tako sve posjetitelje koji će pristići u Vrbovec očekuju najrazličitije slasne delicije koje svakako valja kušati, a koje će spravljati vrijedne članice udruga žena vrbovečkog kraja, koje su svake godine srce ove manifestacije!

Generalni sponzor manifestacije “Kaj su jeli naši stari” PIK Vrbovec također priprema iznenađenje i ove se godine manifestaciji pridružuje i u humanitarnoj misiji u sklopu akcije “Vaša i PIK-ova kuna za djecu s posebnim potrebama Centra za rehabilitaciju Stančić”.

Naime, PIK Vrbovec proizvest će posebnu mortadelu tešku 120 kilograma, koja će se moći kupiti i degustirati u subotu, 27. kolovoza na Trgu Petra Zrinskog, u 16 sati, a za svaku vašu doniranu kunu, PIK donira svoju kunu za centar “Stančić”.

Uz to, PIK Vrbovec proizvest će i “beba” mortadelu od 30 kilograma, koju će na dar dobiti pobjednik nogometne utakmice “Debeli” – “Mršavi” koja se odigrava u nedjelju 28. kolovoza na stadionu NK “Vrbovec”.

Uz fina tradicionalna jela, organizatori manifestacije “Kaj su jeli naši stari” mogu se ove godine podičiti i bogatim kulturno-umjetničkim programom sa čak 3000 sudionika koji će zajedno izvesti oko 115 različitih programa.

Bit će tu za svakoga ponešto, a večernje sate obogatit će zvučna glazbena imena: grupa Vatra, Damir Urban, Crvena jabuka, Šokci, Gazde te bendovi Drvenjaki, Rea i Kings. Također, nešto ozbiljniji posjetitelji moći će uživati u pjesmama svoje mladosti uz rock 60-ih i The Cadillac i Borisa Babarovića, a Jelena Radan i Meritas će nas svojim programom “When Tomorrow Comes” odvesti na posebno glazbeno putovanje.

Brojne su zanimljivosti koje svakog posjetitelja bogatog programa 31. po redu turističko-kulinarske manifestacije “Kaj su jeli naši stari” mami u Vrbovec!

Organizator se pobrinuo da HŽ ponovno doveze posjetitelje iz Zagreba i okolice posebnim izletničkim vlakom “Potepuh” koji i u subotu i nedjelju s Glavnog kolodvora kreće u 10:22 sati, a vraća se u 18:05 sati u subotu, a u 20:02 sati u nedjelju.

Sve o manifestaciji i programu možete više saznati ako posjetite TZ grada Vrbovca: program.

Vidimo se u Vrbovcu!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo