Kako održavati oralnu higijenu kad je četkanje otežano? - Ordinacija.hr

Novosti

Kako održavati oralnu higijenu kad je četkanje otežano?

Svi znamo da je četkica za zube glavno sredstvo za održavanje oralne higijene. Uz četkicu uglavnom koristimo i pastu za zube, možda čak i konac za zube ili međuzubne četkice – a koristeći ih pravilno, uspjeh je zagarantiran.

Pitanje je što napraviti kad ne možemo četkati zube zbog određenih situacija u usnoj šupljini kao npr. nakon operativnih zahvata u usnoj šupljini, kod jakih upala desni ili za vrijeme raznih tretmana kada desni postaju jako osjetljive?

Naime, u tim trenutcima korištenje četkica i ostalih sredstava je dosta zahtjevno i događa se da dio zubnih naslaga i dalje ostaje na zubima, čime ionako teška situacija u usnoj šupljini postaje još teža.

Kao prva pomoć u takvim situacijama, stručni tim švicarske tvrke Curaden International AG osmislio je Curasept ADS liniju proizvoda s posebnom formulom koja znatno reducira negativne učinke klorheksidina (CHX) kao što su obojenja zuba i jezika i promjena osjeta okusa. Zahvaljujući patentiranom sustavu protiv obojenja Anti-Discoloration-System (ADS), CURASEPT ADS sprječava nakupljanje zubnih naslaga, bez spomenutih štetnih utjecaja. Curasept ADS linija također ne sadrži alkohol i ne izaziva iritacije sluznice usta i promjene u osjetu okusa.

Curasept ADS proizvodi s klorheksidinom dolaze u obliku tekućina za ispiranje usta, pasti za zube i gela u različitim koncentracijama klorheksidina.

Kada se koriste proizvodi koji u sebi sadrže klorheksidin, jako je važno paziti koje se paste za zube pritom upotrebljavaju. Jedan od bitnih sastojaka većine zubnih pasti na tržištu je natrij lauril sulfat (NLS), pjenilo koje djeluje na molekulu klorheksidina i poništava njezino djelovanje.

Curasept ADS linija zubnih pasti ne sadrži NLS i idealna je kombinacija s Curasept tekućinama za ispiranje usne šupljine. Idealna je pomoć u svim situacijama kada je četkanje zuba otežano i kao potpora kod protetskih, implantoloških i ortodontskih radova.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo