Kako pomoći svom imunitetu i izbjeći česte infekcije?

Par zima zabava grudanje shutterstock 163406504

Prehlada se može pretvoriti u dvije, tri koje se onda samo nadovezuju jedna na drugu. Glavni simptom oslabljenog imunološkog sustava su upravo česte infekcije kojima se ponekad mogu pridružiti i opasnije komplikacije.

Dodatno, nekvalitetna i nutrijentima manjkava prehrana čini nas podložnijima infekcijama, usporava oporavak i potencira simptome koji se javljaju kod disfunkcije imunološkog sustava. Još k tome zimi smo ograničeni u izboru svježeg voća i povrća, pa češće posežemo za hranom bogatom šećerom koji usporava reakcije našeg imunološkog sustava. Osim loše prehrane, tu je i cijeli niz negativnih stvari, koji ne pomažu našem zdravlju, a to su nam svima poznati pušenje, alkohol i stres.

Zdrave navike za snažan imunološki sustav

Za zdravlje organizma, pa tako i adekvatan imunološki odgovor u organizmu trebamo pružiti dovoljno esencijalnih nutrijenata za koje je dokazano da doprinose imunitetu. Nikako ne smijemo zaboraviti boravak na svježem zraku, po mogućnosti uz neku rekreaciju barem dva puta tjedno.

Na policama ljekarni možemo pronaći različite proizvode za imunitet. Takvi proizvodi sadrže najčešće kombinacije određenih vitamina i minerala koji doprinose funkcioniranju imunološkog sustava uz dodatak specifičnih sastojaka među kojima se ističe popularan beta-glukan iz kvasca.

Prva linija obrane

Imunosal proizvodi za imunitet odlikuju se svojim cjelovitim sastavom koji uz glavni sastojak, beta-glukan iz kvasca, sadrži i zaokruženu formulaciju posebno odabranih vitamina i minerala te drugih mikronutrijenata koji doprinose normalnom funkcioniranju imunološkog sustava.

Zahvaljujući kompleksnom sastavu, osim za imunitet, Imunosal proizvodi doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom metabolizmu energije.

Prirodni beta-glukan

Glavni sastojak svih Imunosal proizvoda je visokopročišćeni Goldcell® beta-glukan izoliran iz stanica kvasca. Riječ je o prirodnom beta-glukanu provjerene kvalitete, siguran je za korištenje i što je najvažnije nema štetnih nuspojava. Osim toga, za razliku od proizvoda slične namjene, Imunosal proizvodi sadrže cijeli spektar vitamina i esencijalnih minerala.

Imunosal proizvodi za imunitet

Imunosal liniju čine pet proizvoda: Imunosal kapsule za odrasle, Imunosal tekući dodatak prehrani za djecu predškolskog i školskog uzrasta, Imunosal Senior kapsule za zrelu dob (50+), Imunosal šumeće tablete pogodne za djecu od 6 godina, ali i za odrasle te Imunosal pastile za djecu od 3 godine.

Proizvodi se prodaju u svim ljekarnama ili ih možete naručiti na internet trgovini drogerija.hr.

Više o proizvodima pročitajte na službenim stranicama www.imunosal.hr.

Sponzorirani sadržaj

 Prati nas na Viber Public Chatu!