Novosti

Kako primati ljubav? Dođi na predavanje i saznaj!

“Kako primati ljubav?” – najnoviji je uradak Harvillea Hendrixa, začetnika Imago terapije odnosa te psihoterapeutkinje Hellen LaKelly Hunt.

Izlazak spomenute knjige potaknuo je predstavnike Društva Imago terapeuta Hrvatske da održe predavanje o Imago terapiji odnosa.

Spomenuto će se predavanje održati u okviru tribine “Knjiga je tema!” Mozaika knjiga, i to u utorak, 1. veljače. Druženje počinje u 18 sati u dvorani Bruxelles Europskog doma u Zagrebu, Jurišićeva 1.

Na predavanju će govoriti:
Mr. sc. Irena Bezić, Društvo Imago terapeuta Hrvatske
Dr. Jasna Burnać-Štefok, Društvo Imago terapeuta Hrvatske
Dr. Ljiljana Bastaić, Društvo Imago terapeuta Hrvatske

Harville Hendrix i Hellen LaKelly Hunt: Kako primati ljubav

U ovoj revolucionarnoj knjizi dvojac sačinjen od autora uspješnica i psihoterapeutkinje, Harvillea Hendrixa i Helen LaKelly Hunt, otkriva da se davanje ljubavi može činiti laganim, ali njezino primanje i dopuštanje da vas promijeni nešto je sasvim drugo. Mnogi među nama s poteškoćom prihvaćaju ljubav za kojom duboko čeznu. Istina je da nas se zapravo doista voli, ali mi to ne vidimo odbacujući komplimente i podižući bedem pravoj intimnosti.

kOva se knjiga izrodila iz osobnog iskustva samih autora. Nakon uspješnog rada s tisućama parova, i njihova se veza u jednom trenutku počela raspadati, a terapeuti njihove organizacije istodobno su sve češće surađivali s parovima kojima jednostavno nije bilo pomoći jer bi se iznenada zatekli u blokadi. Harville i Helen tada su otkrili da su partneri skloni odbijati ljubav kad je napokon dobiju.

Knjiga Kako primati ljubav proizlazi iz njihove osobne odiseje, a sami kažu sljedeće: “Uvijek postoji nada u preobrazbu veze dvoje izoliranih pojedinaca u istinsko partnerstvo”. Knjiga se bavi najvećim problemom s kojim se parovi moraju suočiti i pokazuje kako ukloniti prepreke primanju ljubavi i kako za to osposobiti naša srca.

Imago terapija odnosa (ITO) spada u humanističke interpersonalne terapijske pristupe s posebnim naglaskom na sposobnost dijalogiziranja, što čini bazičnu pokretačku snagu iscjeliteljskog procesa u Imagu. Harville Hendrix utemeljitelj Imaga razvija teoriju partnerskih odnosa inspiriran teorijom objektnih odnosa, teorijom razvoja privrženosti i modernim saznanjima iz područja interpersonalne neurobiologije. Posuđuje i adaptira neke terapijske procese iz Gestalta, behavioralne i kognitivne terapije i transakcijske analize.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo