Kako spriječiti blagdane s temperaturom, bolnim grlom i začepljenim nosom? - Ordinacija.hr

Novosti

Kako spriječiti blagdane s temperaturom, bolnim grlom i začepljenim nosom?

Kod pripremama za blagdanski stol, kupovanja namirnica, poklona i ukrasa, ali i završavanja poslovnih projekata, lako smetnemo s uma da je zima i da je puno virusa koji kruže među ljudima i koji nam mogu upropastiti blagdane.

Ako bismo mjesece okarakterizirali jednom riječju, prosinac bi zasigurno bio najblještaviji. Ne pričajući samo o svjetlećim izlozima i lampicama po gradu, i u nama samima je prisutno uzbuđenje, iščekivanje i nezaobilazni blagdanski duh. Ipak, ono što ne možemo izbjeći su virusi, no možemo, uz već poznate upute, smanjiti izlaganje – puno pranja ruku, izbjegavanje zatvorenih prostora sa slabom ventilacijom, izbjegavanje bliskih kontakata s bolesnima i naravno dobar san, uravnotežena prehrana i potpora imunitetu pomoću dodataka prehrani.

Kako izabrati dodatak prehrani?

Zimi je teže oblikovati i isplanirati obroke tako da budu nutritivno uravnoteženi, no unatoč nedostatku svježeg povrća, prednost treba dati zimskim varivima koja su i ukusna i zdrava. Pomoć je dobrodošla i u dodacima prehrani za imunitet, pogotovo onima koji sadrže kombinacije vitamina i minerala kao nadopunu prehrani uz dodatne sastojke koji mogu pripomoći imunološkom odgovoru tijela.

Uvijek je pri izboru dodataka prehrani preporuka potražiti savjet od farmaceuta koji će ovisno o dobi i potrebama organizma procijeniti i preporučiti prikladan proizvod. U pripravcima za imunitet uz esencijalne vitamine i minerale se često nalazi i beta-glukan kao sastojak vrlo učinkovit i siguran za upotrebu kod djece i odraslih. Proizvodi za djecu sastavom i dozama nešto se razlikuju od proizvoda za odrasle, a za djecu je svakako važno i da su ukusni i kako bi ih rado popili.

Imunosal obitelj proizvoda

U ljekarnama možete pronaći Imunosal dodatke prehrani za imunitet koji sadrže jedinstvene kombinacije sastojaka koji doprinose funkciji imunološkog sustava, metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti. Primarni sastojak većine proizvoda je beta-glukan. Riječ je o visokopročišćenom beta-(1,3/1,6)-D-glukanu iz stanica kvasca (Saccharomyces cerevisiae) koji je vrlo učinkovit, siguran za korištenje, nema vremensko ograničenje primjene te nema nuspojava. Proizvodi su i dodatno obogaćeni vitaminima, mineralima te posebno odabranim nutrijentima.

Optimalni sastav i prihvatljiva cijena razlog je zašto su upravo Imunosal proizvodi najčešći izbor u ljekarnama u kategoriji dodataka prehrani za imunitet. Imunosal tekući dodatak prehrani i Imunosal Junior sirup proizvodi su za najmlađe, za starije od 12 godina odaberite Imunosal kapsule ili Imunosal C 1000 kapsule, a za osoba zrele životne dobi tu su vrlo popularne Imunosal Senior kapsule s, između ostalog, pojačanom dozom koenzima Q10 važnim upravo za zlatne godine.

Potražite u ljekarnama

U Imunosal liniji možete naći i Imunosal šumeće tablete, ali i Imunosal Direkt koji se sipa direktno u usta bez potreba da se otapa u vodi. Tu su i Baltazar pastile koje klinci i klinceze obožavaju. Svi proizvodi iz Imunosal linije se mogu nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo