Novosti

Kako znate da koristite kozmetiku baš za vaš tip kože?

Foto: Shutterstock

Kozmetika nastala iz strasti i ljubavi prema bilju,u početku kao hobi, a danas renomirani brand prirodne kozmetike na domaćem tržištu: sinonim je to za Olival.

Magistra Vlasta Pojatina, osnivačica Olivala, svoju ljubav prema prirodi, ljekovitom bilju i farmaciji nosi još iz studentskih dana, a svoju strast i spoznaju o velikim vrijednostima i prednostima bilja s domaćega podneblja pretočila je u recepture i kozmetiku za prirodnu njegu tijela i bezvremensku ljepotu. Osim na prirodne sastojke, magistra Pojatina se u kreaciji proizvoda oslanja na stare recepture i nove trendove, što su preduvjeti za uspješno poslovanje i prepoznatljivu kvalitetu Olival proizvoda.

– Sve je počelo prije 23 godine kada sam iz hobija počela stvarati kozmetiku za sebe i svoje najbliže, pa je tako prvi Olivalov proizvod bilo ulje za masažu na bazi maslinovog ulja, a iz Oleum Olive nastao je i naziv OLIVAL, prisjeća se magistra Pojatina.

– U formulacijama koriste samo prirodne sirovine poput masline, lavande, čička, oraha, nevena ili smilja, većinom hrvatskoga podrijetla. Uz dobar omjer visoke kvalitete proizvoda i povoljne cijene, inovativnost i praćenje svjetskih trendova te dostupnost proizvoda na velikom broju prodajnih mjesta, brand Olival postao je sinonim za prirodnu kozmetike u našoj regiji. Zašto je važno koristiti kozmetiku od prirodnih sirovina?

Možda da krenem od sebe i osnovne ideje da na kožu stavljam samo prirodne tvari jer koža je najveći organ tijela, propušta i upija sve što na nju stavimo i to pamti! Smatram da je odabir prirodne kozmetike određena obveza prema samom sebi, dar našem zdravlju i tijelu. Njezin učinak nećemo vidjeti odmah, nakon nekoliko dana, ali dugoročno je ona izvrstan odabir u moru različitih proizvoda, a za mene prvi i jedini izbor. Nevjerojatno je i koliko je prirodna kozmetika učinkovita, jednostavna i ugodna u kontaktu s kožom.

Smilje ili immortelle dobro je poznata mediteranska biljka s izvanrednim svojstvima. Iako naizgled nježna, zapravo posjeduje nevjerojatnu snagu i vrlo je izdržljiva budući da raste na suhom kamenjaru. Posjeduje anti-age djelovanje, ublažava bore i revitalizira kožu koja doista blista, stoga je dobrodošlo u njezi zrelije kože.

– Često nas muči pitanje kako izabrati kremu prema tipu kože?

Kožu najčešće dijelimo na 3 tipa: suhu, masnu i mješovitu. Ako imamo masnu kožu, potrebno ju je njegovati laganijim hidratantnim kremama kako ju ne bismo opteretili dodatnom masnoćom. Suhoj koži odgovaraju bogate hranjive kreme, dok je zrelija koža tanja, naginje suhoći pa joj treba više pažnje i njege. Za zrelu kožu svakako bih izdvojila biljku smilje kao „kraljicu“ u njezi takve kože.

– Kako ćemo znati da koristimo kozmetiku pogodnu za naš tip kože?

Kreme je potrebno testirati kroz određeni period i pri tom promatrati svoju kožu, reaktivnost. Ako se tijekom korištenja pretjerano masti, nije dobro kao ni njezino isušivanje i zategnutost koje također signaliziraju da vam trenutna njega ne odgovara. Dajte si vremena i sigurno ćete pronaći pravu formulu uz koju će vaša koža zablistati.

Moja svakodnevna rutina u par koraka:

  1. Čišćenje lica jedno je od ključnih stvari u njezi kože. Za to najčešće koristim Micelarnu otopinu s uljem smilja kojom čistim lice jer ne narušava njegovu prirodnu ravnotežu. Zbog vrlo osjetljive kože koju imam, lice nakon toga isperem vodom i lagano obrišem ručnikom.
  2. Na tako pripremljenu kožu umasiram par kapi Zlatnog ulja smilja na područje oko očiju i obraze.
  3. Sljedeće na red dolazi Ekstrahidratantna krema sa smiljem, koju koristim za dan kao zaštitu i hidrataciju.
  4. Prije spavanja ponavljam postupak čišćenja lica s micelarnom otopinom
  5. A nakon čišćenja, za noć koristim Ekstra bogatu kremu sa smiljem koja mi odlično paše jer ima dovoljno masnoće i vlage.
  6. Jednom tjedno, obično vikendom, radim piling kože lica koji ujedno koristim i kao masažu, a na tako prpremljenu kožu stavljam Masku za lice sa smiljem koju nakon desetak minuta obilno ispirem.

Smilje je moj osobni odabir i preporučila bih ga svakoj ženi u zrelijim godinama, a dobra je i za mlađe generacije, kao svojevrsna prevencija ubrzanom starenju. Olival je prepoznao sve dobrobiti te biljke pa smo tako razvili i cijelu liniju proizvoda za njegu lica sa smiljem kao aktivnom komponentom. Ova linija ujedno je i nosioc NaTrue certifikata za prirodnu kozmetiku.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo