Novosti

Kalendar “Velike i male zvijezde” za djecu sa sindromom Down

U četvrtak 8. studenog u 20 sati u Spa & sport Resortu Sveti Martin održat će se promocija humanitarnog kalendara “Velike i male zvijezde“ za pomoć djeci sa sindromom Down Međimurske županije, koju su pokrenuli novinarka i urednica HTV-a Tamara Peras i fotograf Pixella Vjeran Žganec-Rogulja.

Mališanima sa sindromom Down na kalendaru su se pridružili Gibonni, Ivana i Marija Husar, Zoran Šprajc, rukometaši CO ZG, Filip Ude, Zoran Vakula, Nataša Janjić, Pero Kvrgić i Lela Margitić, Natali Dizdar, Nevena Rendeli, Leona Paraminski i Ivica Pucar. Novcem od prodaje kalendara financirat će se neophodne terapije za djecu sa sindromom Down, s obzirom na to da je država srezala sve što se srezati dalo…

Cilj akcije je da firme, umjesto da gomilu novca potroše na rokovnike, upaljače i kalendare koji obično završe zabačeni u nekoj ladici, kupe kalendar kao darove za svoje poslovne partnere. Uplatom donacije Udruzi za sindrom Down za koju protuvrijednost dobiju kalendare, firme ostvaruju olakšicu. Poduzmite i vi korake kako bi ovaj kalendar ušao u svaki dom, ured, školu, instituciju. Također će biti organizirana i aukcija fotografija koje krase kalendar, a program i aukciju vodit će stand-up komičar Ivan Šarić.

Projekt “Velike i male zvijezde“ tek je uvod u veliki projekt “Ne mogu mi(je)njat boju neba“ koji organizatori pripremaju za iduću godinu, a kojoj je cilj izgradnja Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama bez obzira na dijagnozu i stupanj oštećenja.

Bit će to prvi takav centar u Hrvatskoj, gdje će na jednom mjestu djeca s posebnim potrebama dobiti potrebnu stručnu pomoć i terapije (terapijsko jahanje, terapijsko pjevanje, senzoričke sobe…). Po uzoru na taj centar namjera je osnovati takve centre i u ostatku Hrvatske.

Partneri u tom projektu su Hrvatska glazbena unija, HNK Varaždin, mnogi glumci zagrebačkih kazališta (Nataša Janjić, Lela Margitić i Pero Kvrgić, Ivan Glowatzky…), HRT, rukometaši CO Zagreb, Banco Popolare, Auto Zubak, Grad Varaždin, Međimurska županija…

Dijete s posebnim potrebama nije ekskluziva ni privilegija. Svatko od nas u obitelji može imati dijete s posebnim potrebama, to se ne događa nekom drugom. I zato je važno da ne okrećemo glavu od onih kojima možemo pomoći.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo