Novosti

Ketonal® Akut, od sada dostupan i bez recepta!

Za učinkovito uklanjanje boli kao što su glavobolja, zubobolja, menstrualna bol te manja uganuća i iščašenja.

Ketonal® Akut kapsule sadrže ketoprofen koji je dokazano učinkovit u uklanjanju blage do umjerene akutne boli poput glavobolje, zubobolje, menstrualne boli i manjih uganuća i iščašenja.

Namijenjen je za kratkotrajno, simptomatsko ublažavanje boli za što može biti dovoljno popiti samo jednu Ketonal® Akut kapsulu od 50 mg – prije ili nakon obroka, uz barem 100 ml vode ili mlijeka.

Ukoliko bol ne prolazi ili se ponovno javlja, odrasli i adolescenti stariji od 16 godina mogu uzimati jednu kapsulu od 50 mg, svakih osam sati (maksimalno 150 mg dnevno), dok je mlađima od 16 godina zabranjeno uzimati Ketonal® Akut kapsule.

Kod ketoprofena je rizik od nuspojava relativno nizak ukoliko se ne uzima duže od pet dana i ako se uzima u propisanim dozama. Prije njegove primjene s liječnikom bi se svakako trebali savjetovati stariji bolesnici te bolesnici s oštećenjem funkcije jetre i bubrega.

Ketonal® Akut 50 mg kapsule od sada su u ljekarnama dostupne i bez recepta.

Najnovije informacije o lijeku dostupne su pretraživanjem baze lijekova Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH (HALMED) na poveznici: www.halmed.hr.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo