Novosti

Klaićeva dobila aparat za rano otkrivanje problema s vidom kod novorođenčadi

Kupnju oftalmoskopskog aparata omogućila je velika akcija “Pokaži ljubav” Rotary kluba Zagreb 1242.

Binokularni indirektni video oftalmoskop najnovije generacije s potpuno integriranim sistemom kamere visoke rezolucije i specijalno razvijenom optikom omogućava pregled očne pozadine i dijagnostiku svih patoloških stanja. Ujedno omogućava stvaranje digitalizirane posvijesti bolesti pacijenta te telemedicinom slanje nalaza. Osobito je važan za pregled prijevremeno rođene djece radi rane dijagnostike prematurne retinopatije. Rana dijagnostika osigurava pravovremeno liječenje i tako sprječava razvoj slabovidnosti i sljepoće.

Binokularni indirektni video oftalmoskop

U zagrebačkoj je Klaićevoj bolnici održana svečana primopredaja novog oftalmoskopskog aparata. Aparat je dr. med. Zoranu Bahtijareviću, ravnatelju Klinike za dječje bolesti Zagreb, predao predsjednik Rotary kluba Zagreb 1242 Eduard Vasilj naglasivši da je ovo samo početak jedne lijepe i uspješne suradnje s ciljem da se u vremenu koje dolazi održi još niz akcija i projekata kojima će se pomagati najmlađima i olakšati njihovo liječenje i boravak u sklopu Klaićeve bolnice.

Primopredaji aparata sudjelovali su i Miljenko Mustapić, tajnik Rotary Zagreb 1242, prim. Neda Striber, dr. med., zamjenica ravnatelja Klinika za dječje bolesti Zagreb i Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

Hvala gospodinu Vasilju, ali i cijelom Rotary klubu Zagreb 1242, koji su odlučili binokularni indirektni video oftalmoskop pokloniti, donirati upravo našoj ustanovi i tako pomoći našim doktorima kvalitetnije i brže preglede. Naša suradnja traje već duže vrijeme i uvijek smo imali samo pozitivna iskustva, a akcija „Pokažu ljubav‟ je ispunila svoju svrhu i potvrdila da uz malo dobre volje možemo ostvariti velike stvari – rekao je dr. med. Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb

Istaknuo je i kako se nada da će se i u budućnosti realizirati još puno kvalitetnih i hvalevrijednih humanitarnih akcija. 

Sretan sam što je naša akcija još jednom potvrdila svoju veličinu, ali još više jer vjerujem da će se pomoću ovog aparata mnogoj djeci u sklopu ove ustanove biti omogućeno kvalitetno i pravovremeno liječenje koje će im osigurati mirno i bezbrižno djetinjstvo – rekao je predsjednik Rotary kluba Zagreb 1242, Eduard Vasilj.

Također je zahvalio članovima Rotary kluba Zagreb 1242, kao i svim građanima koji su pomogli u osiguravanju sredstava za ovaj aparat.

Mi idemo dalje s akcijom Pokaži ljubav, vjerujem da možemo učiniti još puno dobrih djela i da ćemo imati još puno ovakvih događaja na kojima ćemo kroz konkretne donacije pomagati drugima – objasnio je predsjednik Rotary kluba Zagreb 1242. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo