Novosti

Klaićeva opremeljena najsuvremenijom operacijskom dvoranom i jedinicom intenzivnog liječenja u svijetu

Najsuvremenijom opremom postali su jedan od vodećih svjetskih centara. Ulaganje više od 15 milijuna kuna u novu dvoranu i jedinicu intenzivnog liječenja zasigurno je jedno od najvećih ulaganja u zdravstvu u 2016. godini.

Najsuvremenija operacijska dvorana potpuno je prilagođena djeci i revolucionarno je rješenje u području svjetske dječje kirurgije. Dostupnost svih napravljenih pregleda djece direktno u samoj dvorani, brza priprema svih uređaja za pojedini zahvat jednostavnim dodirom na ekran, znatno sigurnija dijagnostika i detekcija tijekom procedure, mogućnost praćenja operacije u prostorima bolnice ali i svim drugim dogovorenim lokacijama bilo gdje u svijetu samo su dio revolucionarnih mogućnosti koje bolesnoj djeci u Hrvatskoj znatno olakšavaju sam postupak liječenja kao i uspješnije rezultate.

Uz novu dvoranu, Klinika za dječje bolesti Zagreb predstavila je i potpuno novu jedinicu intenzivnog liječenja koja sadrži najmodernije medicinske uređaje, izolaciju za najteže slučajeve te do posljednjih detalja prilagođen prostor za intenzivno liječenje djece. Nove prostorije ispunjene su ilustracijama koje su donirali akademska slikarica Andrea Petrlik i sin pokojnog akademskog kipara Zvonimira Lončarića, Stjepan Lončarić.

Bolnica u Klaićevoj ulici u Zagrebu brine o djeci iz cijele Hrvatske, a godišnje ih je u bolnici na liječenju više od 230 tisuća. 

Prvi mališani u operacijskoj su dvorani operirani prije nekoliko dana, a sada se nalaze u novoj jedinici intenzivnog liječenja. U pratnji v.d. ravnatelja bolnice Zorana Bahtijarevića, dr. med., među prvima su s novitetima upoznati predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, v.d. ravnatelja HZZO-a mr. sc. Fedor Dorčić, dr. med. spec., ugledna dermatologinja i pročelnica Gradskog ureda za zdravlje Grada Zagreba prof. dr. sc. Mirna Šitum, posebni savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske za zdravlje i sport dr. sc. Tomislav Madžar, dr. med. spec. i drugi.

Ovim uređenjem nastavljena je politika KDBZ da se segmentalnim uređenjem kritičnih točaka poboljšaju uvjeti rada i uvjeti boravka naših malih bolesnika i njhovih roditelja. U konkretnom slučaju uređenje ovakve moderne operacijske sale i jedinice intenzivnog liječenja omogućit će vrhunskim stručnjacima KDBZ, na čije sam rezultate iznimnio ponosan, da rade u uvjetima kakve zaslužuju, i oni, i naši mali pacijenti. U idućoj godini plan je s još nekoliko rekonstrukcijskih zahvata dovršiti uređenje KDBZ, osobito njenog najstarijeg objekta „Fisherove“ ljepotice iz 1908. godine. Time ćemo bolesnoj djeci i njihovim roditeljima te našim djelatnicima omogućiti da u značajno boljim uvjetima dočekaju jedino pravo i konačno rješenje – izgradnju nove središnje nacionalne dječje bolnice. To je u više navrata istaknuto kao strateški plan Vlade RH i MIZ-a, i vjerujem da će u tome ustrajati. – zaključio je v.d. ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb Zoran Bahtijarević, dr. med.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo