Konferencija o digitalnoj medicini želi potaknuti unaprjeđenje i tehnologizaciju zdravstvenog sustava - Ordinacija.hr

Novosti

Konferencija o digitalnoj medicini želi potaknuti unaprjeđenje i tehnologizaciju zdravstvenog sustava

U organizaciji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr i HIT konferencije, održat će se prva regionalna konferencija digitalne medicine “Budućnost je sada”.

Tehnologija i novi trendovi s kojima se svakodnevno suočavamo i koji sve više digitaliziraju naš život, mijenjaju i zdravstvo te farmaceutske industrije. Upravo o utjecaju tehnologije na te dvije sfere te o njihovom spajanju sa sferom informatičke tehnologije (IT) govorit će se na prvoj regionalnoj konferenciji digitalne medicine pod nazivom “Budućnost je sada”. Ona će se održati 15. travnja u Hypo Centru u organizaciji Večernjeg lista, portala Ordinacija.hr i HIT konferencije.

Sudjelovat će europski stručnjaci 

Na konferenciji će sudjelovati vodeći europski stručnjaci iz područja zdravstvenog IT-a, a jedan od njih je Jesus del Valle, glavni voditelj Grants4Appsa, tima Bayerova akceleratora, koji će podijeliti svoje iskustvo i stručnost u području startupova i njihova značenja u digitalizaciji medicine.

U panelu „Partnerstvo IT i farmaceutske industrije“ sudjelovat će Jessica Federer, voditeljica globalnog odjela digitalnog poslovanja u tvrtki Bayer, dok će na istom sudjelovati i predstavnik domaće ICT industrije s bogatim međunarodnim iskustvom, Mario Ravić, menadžer za rješenja iz područja mobilnog zdravstva u kompaniji Ericsson Nikola Tesla.

Panel će se baviti pitanjima uloge liderskih kompanija na cjelokupni razvoj digitalizacije medicine, kao i u kojoj mjeri je moguće učvrstiti suradnju s zdravstvenim vlastima te što to donosi pacijentima i liječnicima.

Povećanje efikasnosti zdravstvenog sustava

Tehnologizacija zdravstvenog sustava uključuje primjenu velikog broja podataka (big data) te formiranju registra pacijenta. Danas, postoji velika količina podataka koji nisu sustavno analizirani. Kada bi se ti podatci analizirali, došlo bi do povećanja efikasnosti zdravstvenog sustava korištenjem i obradom dostupnih podataka, što se ovom konferencijom želi i potaknuti. Time bi se omogućio odmak od sadašnjeg pristupa liječenju, koji je orijentiran na pojedinu bolest u kojem ishodi terapija nisu sustavno mjereni. Novi pristup omogućio bi individualno liječenje pacijenata i korištenje najefikasnije terapije.

Očekuje se da će na konferenciji prisustvovati više od 400 sudionika, a cilj je okupiti glavne lidere raznih industrija te biti regionalni centar novih ideja i trendova, upoznavanja stručnjaka, širenja ideja i sklapanja poslova. Da bi kompanije bile uspješne u današnjem intenzivnom okruženju, trebaju redefinirati svoje poslovne strategije koje će im omogućiti poslovanje u digitalnom dobu, a rasprava na prvoj regionalnoj konferenciji koja spaja razne ideje na jednom mjestu omogućuje upravo promicanje granica inovativnosti, kompetitivnosti i produktivnosti.

Prijava na konferenciju “Budućnost je sada”.

Foto: Shutterstock

G. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo