Novosti

“Korak u život” zakoračio po drugi put

Rotary klub Zagreb Kaptol, Koncertna direkcija Zagreb, sudionici televizijskog showa “Ples sa zvijezdama” Iva Šulentić, Ištvan Varga, Gordan Kožulj i Tony Cetinski predstavili su humanitarni projekt “Korak u život” kojemu je cilj pomoći štićenicima domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji koji svoje daljnje obrazovanje žele nastaviti na fakultetu.

foto                    Gordan Kožulj i Ištvan Varga

U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, od kojih velik broj njih ima želju, ali ne i mogućnost, za studiranjem. Iz tog je razloga Rotary klub Zagreb Kaptol prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju “Korak u život” kojom je osigurao stipendije za 33 mladih iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji koji su željeli nastaviti obrazovanje odlaskom na fakultet.

“Ove godine nastavljamo akciju, a cilj nam je da što više djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi dobije priliku da upiše fakultet i uspješno se socijalizira u društvu. “Korak u život” pokrenuli smo kako nedostatak novčanih sredstava ne bi bio nepremostiva prepreka njihovom uspješnom putu u život“, rekao je predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Mladen Hrgarek. Dosad je za novu generaciju studenata prikupljeno 30-tak stipendija ili nešto više od 3 milijuna kuna.

Završnica ovogodišnjeg “Koraka u život“ predviđena je 19. prosinca 2009. kada će se u zagrebačkoj Areni održati humanitarni božićni koncert proslavljenog tenora José Carrerasa, uz pratnju sopranistice Celine Byrne te Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, uz sudjelovanje Tonija Cetinskog, akademskog zbora „Ivan Goran Kovačić“ i djevojačkog zbora “Zvjezdice”.

fotoToni Cetinski, Gordan Kožulj, Iva Šulentić, Ištvan Varga

Neposredno prije koncerta na drugom programu Hrvatske televizije izravno iz Arene prenosit će se call centar za vrijeme čijeg trajanja će građani također moći dati svoj doprinos akciji.

Na konferenciji za novinare najavljena je i akcija za subotu, 12. prosinca na Trgu bana J.Jelačića između 11:00 i 14:00 sati, kojom će građani biti pozvani da kupnjom karte za koncert uz druženje s poznatim osobama iz javnog života pruže podršku “Koraku u život”.

Građani se u akciju mogu uključiti i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9008, koji će biti aktivan do 31. prosinca. Svakim pozivom donira se 5 kuna+PDV, a humanitarni prilozi mogu se uplatiti na račun u Zagrebačkoj banci: 2360000-1102052855.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo