Novosti

Kupi orhideju i pomozi djeci oboljeloj od bulozne epidermolize

Vrtni centar Kalia drugu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju pod nazivom “Dani orhideja za djecu leptire”.

Humanitarna će se akcija ove godine održati od 14. do 31. siječnja. Tijekom akcije, veliki izbor orhideja i proizvoda za njihovu njegu prodavat će se po akcijskim cijenama, a dio prihoda, odnosno 1 kuna od svake prodane orhideje i proizvoda za njegu, vrtni centar Kalia će donirati udruzi Debra koja okuplja oboljele od bulozne epidermolize.

kUz to, vrtni centar Kalia je odlučio tijekom cijele 2011. godine od svake prodane orhideje donirati jednu kunu udruzi Debra.

“Ideja, da se dio prihoda od prodaje donira udruzi Debra, nastala je iz samog imena roda “phalaenopsis” koje dolazi od grčke riječi phalaina – “noćni leptir” i opsis – “liči”, a djecu oboljele od bulozne epidermolize često nazivamo upravo “djeca leptiri”, zbog njihove osjetljive kože koju se ponekad ne može ni dotaknuti”, poručuju organizatori akcije.

Tijekom Dana orhideja, u centru će biti izloženo više vrsta različitih orhideja iz rodova Phalaenopsis, Dendrodibum, Cambria, Cattleya, Oncidium, Vanda, Militonia, Zygopetalum,… od kojih su neke zaista vrlo rijetko viđene.

Uz cvijeće, posjetitelji će po akcijskim cijenama moći kupiti i sve što je potrebno za dobar rast i njegu ovog lijepog bilja: teglice za orhideje u raznim bojama, gnojiva za orhideje, te držači za orhideje, a prihod od prodaje ovih proizvoda također se donirati udruzi Debra.

 
Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo