Laboratoriji Klorane predstavili novu liniju za njegu kose s pustinjskom datuljom - Ordinacija.hr

Novosti

Laboratoriji Klorane predstavili novu liniju za njegu kose s pustinjskom datuljom

Filozofija Laboratorija Klorane oduvijek počiva na istraživanju i iskorištavanju snage biljaka, a temelje razvijanju botaničke ekspertize udario je osnivač Laboratorija Klorane i tvorac pojma dermokozmetika Pierre Fabre.

Još od 1965. godine stručnjaci Laboratorija Klorane istražuju biljke i otkrivaju aktivne sastojke koji jamče kozmetičke preparate visokog stupanja kvalitete, djelotvornosti i sigurnosti za krajnjeg korisnika i okoliš. Najnoviji rezultat njihovih napora je linija za njegu kose na bazi pustinjske datulje, fascinantne biljke koja preživljava u ekstremno suhim područjima tropske Afrike zahvaljujući svojoj izuzetnoj sposobnosti korištenja ograničenih resursa iz pustinjske okoline. Nova Klorane linija za njegu suhe, oštećene i lomljive kose sastoji se od šampona, balzama i maske na bazi pustinjske datulje vrste Balanites aegyptica L. koja zahvaljujući visokoj koncentracije masnih kiselina i proteina svojih datulja može vraća sjaj, puninu i čvrstoću vašoj kosi. Svi proizvodi iz linije Klorane pustinjska datulja su dermatološki testirani te ne sadrže silikone i parabene.

NjEGA: KLORANE ŠAMPON S PUSTINJSKOM DATULJOM

Klorane šampon s pustinjskom datuljom nježno čisti kosu istodobno održavajući prirodnu ravnotežu vlasišta i kose. Kremasta tekstura pomaže u obnovi kose i ispucalih vrhova. Nahranjena i ojačana, kosa je ponovno meka i elastična. Klorane šampon nanesite na mokru kosu, zapjenite pa isperite. U slučaju doticaja s očima temeljito isperite šampon.

Preporučena maloprodajna cijena (200ml): 72,31 kn

OBNOVA: KLORANE BALZAM S PUSTINJSKOM DATULJOM

Klorane balzam s pustinjskom datuljom bogate je i kremaste teksture te djeluje u srcu vlasi, opskrbljujući ih osnovnim hranjivim tvarima i snagom čime obnavlja suhu, oštećenu i lomljivu kosu. Njegova formula odmah se rastapa u kosi i raspetljava ju bez da ju pritom otežava. Nakon uporabe Klorane šampona s pustinjskom datuljom, nanesite Klorane balzam na kosu i na vrhove. Ostavite ga da djeluje 2 do 3 minute te ga potom isperite. U slučaju doticaja s očima temeljito isperite.

Preporučena maloprodajna cijena (200ml): 76,31 kn

POVEĆANJE VOLUMENA: KLORANE MASKA S PUSTINJSKOM DATULJOM

Klorane maska s pustinjskom datuljom pruža izuzetan dubinski tretman i obnavlja suhu, oštećenu i lomljivu kosu. Nakon uporabe Klorane šampona s pustinjskom datuljom, nanesite masku duž kose i na vrhove. Ostavite da djeluje 5 minuta te potom isperite. Za dubinski tretman ostavite Klorane masku da djeluje 20 minuta na kosi obavijenoj ručnikom, a zatim isperite. Koristite jednom tjedno za dubinski tretman ili češće za jako oštećenu kosu. U slučaju doticaja s očima, temeljito isperite.

Preporučena maloprodajna cijena (150 ml): 159,98 kn

AKO VEĆ DIŽEMO ZIDOVE: NEKA BUDU ZELENI

Institut Klorane, zaklada koja štiti i promiče botaničku baštinu više od 20 godina, trenutno radi na vrlo značajnom ekološkom projektu, Velikom zelenom zidu u Africi. Projekt je lansiran 2004. godine te je preuzeo oblik zelenog pojasa od mnogih biljnih vrsta koji se proteže duž afričkog kontinenta od Dakara (Senegal) na zapadu do Džibutija na istoku kontinenta te je dug više od 7 tisuća kilometara, a širok 15 kilometara. Od 2008. godine Institut Klorane se bori s dezertifikacijom koja pogađa afričku regiju Sahel i to stvaranjem zelenog pojasa sadnjom stabala pustinjske datulje u regiji Ferlo u sjevernom Senegalu. Do sada je zahvaljujući tom projektu u pustinji niknulo više od 30 tisuća stabala pustinjske datulje koji se za Klorane proizvode beru ručno, poštujući prirodu i običaje lokalnog stanovništva. 

Foto: Promo

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo