Lidl Hrvatska uvodi višekratne mrežice za voće i povrće - Ordinacija.hr

Novosti

Lidl Hrvatska uvodi višekratne mrežice za voće i povrće

Kao alternativu jednokratnim vrećicama u roli, Lidl Hrvatska svojim kupcima sada nudi „Green Bags“, ekološki prihvatljiviji izbor na odjelu voća i povrća.

Od ponedjeljka, 23. studenog, omiljeno voće i povrće u Lidlovoj Super svježoj tržnici možete pakirati u fantastičnim „Mislimo zeleno“ mrežicama za višekratnu uporabu. Vrećice su izrađene od recikliranog poliestera, dugotrajne su i perive na 30 stupnjeva pa predstavljaju potpuno održiv izbor pri kupnji voća i povrća. Prodaju se u pakiranju od po 2 komada, a cijena pakiranja iznosi 7,99 kuna. 

Korištenjem ovih ekološki prihvatljivih mrežica za višekratnu uporabu, kupci mogu pakirati i prenositi voće i povrće u rinfuzi. Problem taloženja plastičnog otpada jedan je od vodećih u sferi pitanja očuvanja okoliša, a koristeći Lidlove nove opcije pakiranja voća i povrća, svatko može doprinijeti smanjenju potrošnje plastike te posljedično učiniti okoliš čišćim i zdravijim za nas i generacije koje dolaze.

Uz poticanje kupaca na smanjenje korištenja plastičnih vrećica i promoviranje važnosti očuvanja okoliša, Lidl Hrvatska nastavlja s implementacijom i provođenjem REset Plastic strategije, u čijem je fokusu upravo smanjenje korištenja jednokratne plastike. Svaka ponovna upotreba višekratne mrežice doprinosi ciljevima REset Plastic strategije kojom Lidl želi pomoći u očuvanju okoliša i smanjenju korištenja plastičnog otpada. Mislimo zeleno uz nove ekološke vrećice. Birajmo svježe i čuvajmo okoliš!

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo