Novosti

Liječenje kod svjetski priznatih liječnika Hrvatima dostupnije nego ikad prije!

Vrhunska zdravstvena usluga i najnovija tehnologija dostupna i hrvatskim građanima po pristupačnim cijenama, osobito kada je riječ o dijagnostici i radiokirurškom liječenju onkoloških bolesnika. U bolnicama je osiguran besplatan prevoditelj i transfer od aerodroma-hotela-bolnice….

Acıbadem, koji u sustavu ima 21 vrhunsku bolnicu i 20 zdravstvenih centara izvrsnosti, svoje usluge nudi i u Hrvatskoj putem Informativnog ureda u Zagrebu gdje se mogu dobiti sve informacije kao i kompletna organizacija odlaska na liječenje u Istanbul. Time je vrhunska zdravstvena usluga, odnosno liječenje kod svjetski priznatih liječnika, i najnovija tehnologija postala dostupna i hrvatskim bolesnicima po cijenama pristupačnijim nego u zemljama EU-a i Hrvatskoj, osobito kada je riječ o dijagnostici i radiokirurškom liječenju onkoloških bolesnika.

Acıbadem bolnice, smještene su u Istanbulu i opremljene najsuvremenijom tehnologijom, a centri izvrsnosti su u području onkologije i radiokirurgije, te pedijatrijske neurokirugije i kardiologije. Pružaju visokokvalitetnu zdravstvenu uslugu zahvaljujući najnovijim dijagnostičkim i terapijskim metodama, te širokom spektru najsuvremenijih medicinskih uređaja.

Osim toga, vrhunski high tech opremljeni laboratoriji omogućavaju dostupnost širokog spektara analiza genskih mutacija tumora što osigurava primjenu ciljanog, i time učinkovitijeg, liječenja kemoterapijom i tzv. pametnim lijekovima.

Već tri godine u Acibademu onkološke bolesnike liječe revolucionarnom metom imunoterapije na bazi manipulacije T stanica. Riječ je o postupku koji stimulira rad T-stanica (zaduženih za imunitet našeg organizma) da uništavaju maligne, a istodobno jača imunitet zdravih stanica koje se potom vlastitim imunosnim sustavom bore protiv raka. Ovu metodu moguće je primjeniti samo uz pomoć vrhunskih stručanjaka, te u uvjetim high tech opremljenih laboratorija, što je u Acibademu slučaj. Riječ je o revolucionarnoj metodi liječenja onkoloških bolesnika o čemu su pisali i hrvatski mediji.

Svjetski priznati stručnjaci

Acıbademove bolnice zapošljavaju viskokvalificirane i svjetski priznate liječnike. Neki od njih su među najboljima na svijetu, poput robotskog kardiokirurga prof. dr. Cema Alhana, koji operira srce pomoću robota da Vinci bez otvaranja prsnog koša.

Prof. dr. Memet Özek jedan je među pet priznatih svjetskih pedijatrijskih neurokirurga i dobitnik niza nagrada za kliničke i znanstvene doprinose u dječjoj neurokirurgiji. Specijaliziran je za operacije spastičnosti, cerebralne paralize, epilepsije, dubokih tumora u mozgu, kranijalnih i drugih malforamcija kod novorođenčadi i djece.

Centar za pedijatrijsku neurokirurgiju, kojemu je na čelu prof. dr. Özek, pruža vrhunsku zdravstvenu skrb za novorođenčad i djecu zahvaljujući svom stručnom medicinskom timu i revolucionarnoj tehnologiji. Koriste stečeno iskustvo u procjeni i liječenju najsloženijih neuroloških poremećaja najsuvremenijim metodama liječenja, a operacije izvode u tzv. Hibridnoj operacijskoj sali, jedinoj takvoj u svijetu. Naime, taj tim je u proteklih 30 godina liječio više od 10 tisuća djece iz cijeloga svijeta s iznimno uspješnim ishodima liječenja.   

Zatim, prof. dr. Ercüment Ovali, svjetski priznati stručnjak za hematologiju, specijaliziran za liječenje imunoterapijom T- stanicama i matičnim stanicama, te prof. dr. sc. Sireta Ratipa, stručnjak za transplantaciju koštane srži uz pomoć α-β T Cell Depletion Metodom (HLA) tzv. haploidentičnom metodom u kojoj nije potrebno tražiti srodnog donora u banci matičnih stanica jer donatori mogu biti bliži članovi obitelji.

Metode budućnosti

Haploidentična transplantaciju koštane srži primjenjuje se kod liječenja leukemije i drugih karcinoma, a obavlja se u samo nekoliko centara u svijetu (Acibadem u Turskoj, Americi i Njemačkoj). Pri haploidentičnoj transplantaciji koštane srži donor može biti bilo koji član obitelji. To u praksi predstavlja značajnu prednost jer nije potrebno čekati na odgovarajućeg donora ili tražiti uzorak iz banke koštane srži. Kod ove α-β T Cell Depletion metode primjenuje se genski inženjering stanica tako da se matične stanice koje tumorske stanice prepoznaju kao strane odvajaju i vraćaju pacijentima u vrlo visokim dozama kako bi uništile one maligne.

Ovakva metoda transplantacije može eliminirati problem pronalaženja donora u potpunosti, pa se smatra metodom transplantacije budućnosti. Na sličnom principu funkcionira i T cell imunoterapija.

Besplatan prevoditelj i transfer aerodrom-hotel-bolnica

“Otvorili smo informativni ured u Zagrebu jer smo željeli da Acibademove zdravstvene usluge budu dostupne i hrvatskim građanima”, rekla je Leyla Ataoğlu, zamjenica direktora za jugoistočnu Europu, objašnjavajući kako Acıbadem ima Međunarodni odjel koji vodi brigu o pacijentima koji dolaze iz inozemstva.

Taj je odjel podijeljen u nekoliko timova, a Hrvatska je dio tima jugoistočne Europe. Djelatnici odjela su zdravstveni profesionalci koji govore jezicima zemalja za koje su odgovorni, pa tako i hrvatski. Acıbadem, kao dio IHH Healthcare Berhad zdravstvene grupacije, drugi je najveći lanac zdravstvenih ustanova na svijetu. Svake godine brojni pacijenti iz različitih krajeva svijeta dolaze u Tursku i biraju Acıbadem. Sve bolnice u okviru grupacije zadovoljavaju svjetske standarde, a ističu se i centrima izvrsnosti. Osim u Turskoj, Acıbadem ima bolnice u Bugarskoj, Nizozemskoj i Makedoniji.

Acıbadem pruža sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu A klase za međunarodne pacijente. Postupak je organiziran tako da je pacijent u središtu pozornosti. Svu brigu o prijevozu, smještaju i prijemu na liječenje obrađuju djelatnici Međunarodnog odjela, a bolesnici dobiju pratitelja koji govori hrvatski jezik radi lakšeg razumijevanja i usmjeravanja na potrebne pretrage i zahvate. Acıbademovi djelatnici dočekuju pacijente u zračnoj luci, a osiguran je i transfer do bolnice te prevoditelj tijekom boravka pacijenta u Acibademu. Sve to je osigurano besplatno.

Pogledajte Acibadem Altunizade bolnicu u Istanbulu 

Veliko nam je zadovoljstvo stajati Vam na raspolaganju za sve vaše medicinske upite.

Acıbadem Zagreb

Addresa: Ribnjak 14, 10000 Zagreb

Tel: +38514400492

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo