Novosti

Medicinski Oscar i ove godine odlazi u Hrvatsku!

dr. med Nikola Bradić, anesteziolog

Gallusova dvorana Cankarjevoga doma u Ljubljani ugostila je vrhunske liječnike i farmaceute srednje i jugoistočne Europe – finaliste međunarodnoga natječaja International Medis Awards for Medical Research 2019.

Priznanja za najbolja istraživačka postignuća u medicini i farmaciji tijekom proteklih šest godina postala su simbol izvrsnosti u zdravstvu jer prepoznaju i nagrađuju najbolje liječnike i farmaceute u regiji te su popularno nazvana „Medicinski Oscar“.

Ovogodišnji pobjednik iz Hrvatske na području intenzivne medicine i anesteziologije jest zagrebački anesteziolog Nikola Bradić, dr. med., iz Kliničke bolnice Dubrava koji je s ponosom i ove godine omogućio Hrvatskoj da ima još jednog „Medicinskog Oscara“.

Pobjednik International Medis Awards na području intenzivne medicine i anesteziologije Nikola Bradić, dr. med., iz KB Dubrava u Zagrebu, dokazao je da su anestetici primjereniji za upotrebu kod kardiovaskularnih operacija. Uz ekipu međunarodnih suradnika dokazao je da nema razlike između komplikacija i smrtnosti kod ispitivanih bolesnika kod kojih su primijenjeni inhalacijski i intravenski anestetici.

»Istraživanja kao što su naša povezuju znanje i iskustvo stručnjaka s ovoga medicinskog područja i iz čitavoga svijeta i prvenstveno poboljšavaju zdravstvenu obradu bolesnika«, objasnio je anesteziolog Nikola Bradić.

Za prestižne istraživačke nagrade na devet područja: farmacija, intenzivna medicina i anesteziologija, gastroenterologija, ginekologija, neurologija, reumatologija, oftalmologija, pedijatrija, pulmologija i alergologija ove su se godine s čak 207 istraživačkih radova natjecali liječnici i farmaceuti iz devet država srednje i jugoistočne Europe. Osim istraživača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije koji su svoje izvrsne znanstvene radove objavili u afirmiranim međunarodnim publikacijama s faktorom utjecaja višim od 1,5 na natječaju su se ove godine prvi put okušali i istraživači iz Bugarske.

Između znanstvenoistraživačkih radova liječnika i farmaceuta koji iz svoje kliničke prakse najbolje poznaju potrebe bolesnika i doprinose inovativnim i aplikativnim rješenjima na području ranije, pouzdanije i bolesnicima prihvatljivije dijagnostike te učinkovitijih terapija neovisni međunarodni stručni žiri pod vodstvom uglednoga slovenskog reumatologa prof. dr. Matije Tomšiča, dr. med., odabrao je 20 finalista natječaja, proglasio 9 pobjednika na pojedinim medicinskim područjima te dodijelio posebnu nagradu International Medis Awards. »Naš rad je sve zahtjevniji jer je natječaj sve prepoznatljiviji, studije iz godine u godinu bolje, a razlike između kandidata sve manje. Jedna je od najvažnijih dodanih vrijednosti ovoga natječaja primijenjivost. Moramo naime biti svjesni da je najjača unutarnja motivacija istraživača koji sudjeluju na ovom natječaju riješiti istraživački problem koji ima ime, prezime i dušu te da bez istraživanja nema dobre kliničke prakse i obratno«, istaknuo je predsjednik međunarodnoga stručnog žirija International Medis Awards prof. dr. Matija Tomšič, dr. med.

International Medis Awards osmislio je prije šest godina Tone Strnad, osnivač i predsjednik nadzornog odbora tvrtke Medis. Medis ove godine obilježava 30., jubilarnu godišnjicu poslovanja i zapošljava više od 300 ljudi koji u deset država srednje i jugoistočne Europe zastupaju proizvođače inovativnih lijekova i osiguravaju ih bolesnicima u čitavoj regiji.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo