Novosti

Medicinski Oscar: Podržite liječnike, farmaceute i znanstvenike

Upoznajte 19 ovogodišnjih finalista natječaja International Medis Awards u jedinstvenom dokumentarnom filmu Pledge to Science (Predani znanosti), u kojem su svoju ekskluzivnu podršku finalistima dali pacijenti, izvrsni liječnici, zdravstveni stručnjaci, inspirativni pojedinci i medijski specijalisti iz različitih dijelova svijeta.

U dokumentarnom flimu „Predani znanosti“ svoje misli podijelili su znanstvenici, stručnjaci iz različitih domena i pacijenti, a neki od njih su:

Prof. Walter Klepetko, svjetski poznat stručnjak za transplantaciju pluća, ujedno i voditelj stručnog tima koji u suradnji sa stručnjacima iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac obavlja transplantacije pluća bolesnicima iz Hrvatske.

Helmut Stegiersdorfer, jedna od deset osoba sa transplatiranim plućima koja je u ekspediciji 2017. godine osvojila vrh Kilimanđara. Nakon sedam dana hodanja u pratnji liječnika, fizijatara i medicinskih sestara došli su na 50 metara od vrha.

Alastair Campbell, stručnjak za komuniciranje u nekadašnjoj vladi Tonyja Blaira i autor brojnih književnih uspješnica, iako vrlo autoritativan i medijski utjecajan čovjek, Alistair se dugi niz godina bori s depresijom.

Stuart W. Peltz, suosnivač poduzeća PTC i jedan od najdugovječnijih predsjednika Uprave u ovoj industriji, koji je razvio lijek za iznimno rijetku genetsku bolest Duchenneovu mišićnu distrofiju, koja pogađa isključivo dječake.

Sasho Jandreski, inovator iz Sjeverne Makedonije koji ima samo 17 godina nagrađen je zlatnom medaljom na Archimedes međunarodnom sajmu u Moskvi 2020. godine, za izum posebne vrste medicinske injekcije.

Trailer dokumentarca pogledajte ovdje:

Svi mogu podržati liječnike i farmaceute te sve istraživače ovoga svijeta u četvrtak, 10. prosinca 2020. u 18.00 na ovoj poveznici.

Nakon gledanja filma preselit ćemo se u virtualnu dvoranu na svečano proglašenje pobjednika IMA 2020. Događaj će trajati 60 minuta i održat će se na engleskom jeziku.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo