Novosti

Međunarodni dan mladih – 12. kolovoza

Ovogodišnji je Međunarodni dan mladih posebno važan dan za mlade diljem svijeta.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda donijela je u prosincu 2009. godine Rezoluciju kojom je godinu koja započinje ovogodišnjim Međunarodnim danom mladih proglasila Međunarodnom godinom mladih.

kTema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih je “Dijalog i međusobno razumijevanje“, a odabir teme odražava stav Generalne skupštine UN-a o uvažavanju vrijednosti dijaloga među mladima, ne samo iz različitih kultura, već i između različitih generacija.

Glavna proslava Međunarodnog dana mladih održat će se u New Yorku kada će službeno započeti obilježavanje Međunarodne godine mladih 2010 – 2011. Događaj je prilika za međunarodnu zajednicu i UN da pokaže svoje opredjeljenje za mlade ljude, energiju, maštu i inicijativu mladih te njihov ključni doprinos jačanju mira i razvoja u svijetu. Diljem svijeta održat će se proslave s ciljem isticanja mogućnosti i izazova za mlade u različitim regijama i zemljama tijekom Međunarodne godine mladih.

UN ističe tri ključna cilja obilježavanja Međunarodne godine mladih:

  • povećanje zalaganja mladih i ulaganja u mlade,
  • aktivnije sudjelovanje mladih i podržavanje partnerstva,
  • povećanje međukulturnog razumijevanja među mladima.

Informativni materijali o obilježavanju Međunarodnog dana mladih i Međunarodne godine mladih, dostupni su na web stranici: http://social.un.org/youthyear.

 

Izvor: Zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo