Novosti

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju – 22. listopada

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju obilježava se s ciljem podizanja svjesnosti o izazovima s kojima se suočavaju osobe koje muči ovaj problem.

Predavanje uoči Dana svjesnosti o mucanju održati će se danas, 21.
listopada u Društvu sveučilišnih nastavnika, Hebrangova 17 u
19,00 sati. Predavanje se održava u organizaciji zagrebačke
sekcije Hrvatskog logopedskog društva i britanskog De Montfort University, Leicester. Tema predavanja glasi: Raditi kao logoped u Velikoj Britaniji.

Zajednički ga obilježavaju osobe koji mucaju i njihove obitelji te stručnjaci, logopedi i drugi – nastavnici, istraživači i kliničari, koji se bave mucanjem.

mucanjeOsobe koje mucaju različitih su zanimanja, kulturoloških karakteristika, osobnih iskustava i postignuća. Iako u svijetu muca gotovo 70 milijuna osoba (u Hrvatskoj se procjenjuje oko 70.000 osoba) većina ljudi zna vrlo malo o mucanju. To je svakako jedan od razloga zbog kojeg se osobe koje mucaju ponekad suočavaju s diskriminacijom, predrasudama i izoliranošću iz društva.

Poster hrvatskog dizajnera Danka Jakšića, dugogodišnjeg suradnika Hrvatske udruge za pomoć osobama koje mucaju “Hinko Freund”, prihvaćen je u cijelom svijetu kao službeni poster Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju koji se obilježava 22. listopada.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo