Međunarodni simpozij o trisomiji i autizmu - Ordinacija.hr

Novosti

Međunarodni simpozij o trisomiji i autizmu

Simpozij je namijenjen: liječnicima, medicinskim sestrama, primaljama, rehabilitatorima, edukatorima, defektolozima, psiholozima i svim ostalim djelatnici koji su stalno ili povremeno u kontaktu s osobama s Downovim sindromom ili autizmom te roditeljima djece s Downovim sindromom ili autizmom.

Udruga Trisomija 21 u suradnji s agencijom ProConventa organizira međunarodi simpozij “Suvremeni medicinski stavovi o trisomiji 21 i autizmu” koji proizlazi kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u radu s osobama s Downovim sindromom i autizmom te njihovim obiteljima. Uz prestižne predavače sa zavidnim iskustvom iz zemlje i inozemstva, simpozij će se održati 23.-24. svibnaj u izletištu “Stara škola“ (Mirkovec 16, Sveti Križ Začretje), u Krapinsko-zagorskoj županiji. Simpozij će biti bodovan prema pravilima stručnih komora, a iz dugačkog popisa predavača organizatori ističu sljedeće predavače:

  • prof. dr Vladimir Trajkovski, međunarodno priznati genetičar (Skopje, Makedonija)
  • doc. dr Luca Lovrečić, jedna od najboljih slovenskih genetičara (Ljubljana, Slovenija)
  • prof.dr Mario Ledinsky, akademik, Predstojnik Zavoda za poću i abdominalnu kirurgiju, KBC Sestre Milosrdnice (Zagreb, Hrvatska)
  • prof. dr Vladimir Gruden, psihoterapeut i specijalist za autogeni trening (Zagreb, Hrvatska)
  • prof. dr Krunoslav Kuna, Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo, KBC Sestre Milosrdnice (Zagreb, Hrvatska)

Detaljan program pročitajte OVDJE.

Simpozij se odvija pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva zdravlja, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Krapinsko-Zagorske županije.

Uz stručni program, tijekom dva dana simpozija, bit će organizirana i igraonica za djecu s Downovim sindromom i autizmom, kako bi njihovi roditelji mogli bezbrižno pratiti predavanja i rasprave.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo